View Single Post
Eski 04-09-2015, 10:53   #5488
ykaya194
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2011
Şehir: istanbul-Biga
Mesajlar: 870
Sulamayı şu aylarda, bu ayda kesmeli gibi söylemler pek doğru bir tespit olmayabilir. burada önemli olan toprağın nemli olup olmaması ve buna göre bitkinin suya ihiyacı varmı yokmu tespitini yapabilmek. Bunu anlamanın doğru tespiti ise 20-30 cm derinlikten alınan toprağı avucunuzda sıktığınızda dağılıyorsa eylül ayı da olsa sulama yapılmalı.

Siz bitkiye fazla su verseniz bile bitki ihtiyacı olanı kadar alır ancak fazla su toprak tarafından kısa sürede emilemiyorsa göllenmeden dolayı kökler oksijensiz kalır ve kök hastalıkları oluşur. Sulama peryodu ve zamanı toprağın geçirgenliği ile alakalı olup eğer toprak yapısı sıkı olan bahçeyi eylül ayı başlarında sular ardından yağışlar vede erken don olayları da oluyorsa bu durumda sulamayı erken kesmekte yarar görüyorum.

Fidanların geç yeni sürgün vermesi konusuna gelince; Ceviz ağaçları sürgünü bir kaç evrede vermektedir, son evredeki sürgün toprak nemli olduğu müddetçe geçte olsa erkende olsa mutlaka çıkar. Geç sürgün vermesin diyerek fidanı sitrese sokarsak fidan gelişiminde dezavantataj yaratabilir.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön