View Single Post
Eski 10-08-2007, 17:17   #22
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Sayın Hakan bey,

bu konuda ben biraz daha fazla bir şeyler bildiğimi zannediyordum. Ama haklısınız siz denemiş görmüşsünüz. Balıklarınız üzerinde yaptığınız çalışmalar demek bunu gösteriyor.

Ancak Eğitimim ve özel bir ilaç şirketinde yıllarca Kalite Kontrol laboraturındaki çalışmalarım özelikle enjeksyonluk su ve atık su kontrollerinden sorumlu biri olarak size temin ederim ki bu böyle istediğimiz kadar basit bir olay değil.
Evet hepimiz su konusundan muzdaripiz ancak reklamlardaki alıntılarla olmasını istediğimiz gibi basitçe temizliyemiyoruz.

Akvaryumunuz söylediğiniz gibi bakterisiz su ile filtreleniyorsa en azından biolojik dengenizin de bozulmuş olduğunu farketmeliydiniz. Kaldı ki suyun mikrobiolojik testlerini nerde nasıl test ettiniz denediniz bilemiyorum.

Evet RO suyu 2/3 oranında atık su çıkartır. Bunu tekniği gereği yapması gerekir yapmıyorsa o sistem RO aleti değildir demek.
Termohydrolik santrallere ne gerek var elektrik nasılsa prizde var demek gibi bir şey bu.
Bu tür mikrobik bir arıtma öylesi bir debi suda UV lambası ile oluyorsa sulara neden hala insana dahi zararlı olabilecek Klor gibi bir maddeyi eklemek gereği duyuluyor dersiniz?
Siz hiç misyoner hastalığı diye adlandırılan bir hastalık duydunuz mu? Neyse cevabı beklemeden forumda merak edenlere anlatayım.

Eskiden Afrikadaki misyoner fransız askerlerin suyu güneşin altında ısıtmaları sonucu suda üreyen bakterilerin yol açtığı bir hastalığa verilen bir ad bu. Demek ki güneş ışığının altında ısıtılan bir suda çok hızlı yani 3-5 saate dahi mikoplar gelişip bu su ile duş yapan askerleri hasta edip hatta öldürecek derecede bir kontaminasyon oluşuyor.

Dolayısı ile güneşin o filtre sisteminde konmuş 8W lık ampulu ile kıyaslanamıyacak bir güçteki UV ışınlarına maruz kalmış bir sistemde bu üreme varken, UV ile mikop filtrasyonunda da bir yerde saklanan gerçekler olduğunu, (bu veriler ışığında) düşünebilecek analitik bir akla sahibizdir.

saygılarımla

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön