Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aziz Fayda
Arkadaşlar merhaba,
Yıllar once burada serüvenimi paylaşmıştım. Size tavsiyem taş ev yaptığınız zaman başınız göğe ermiyor. Sadece hedefinize ulaşmış olmanın hazzını duyuyorsunuz. Ama inşaat sırasında yaşadığınız travmalar sizden neler alıp götürüyor, yapan arkadaşlar bilir. Bir bakıyorsunuz taş evinizi herhangi bir nedenle satılığa çıkarmışsınız. Çok üzülüyor ve sıkılıyorsunuz, onca emeğin sonrasında.
Size tavsiyem hayatınızı yaşayın, gerisi teferruattır.
selamlar
Aziz FAYDA
|
Çok doğru bir yaklaşım. Baştan beri bu bölümü okuyorum. Yapılanları ağzı açık takip ediyorum. Gerçekleştirilen birçok projeye benim hayalim dahi ulaşamıyor. Bununla birlikte benim de hayalim en kısa zamanda "kaçmak"!. Ama imkanlarım ölçüsünde. Taş ev çok güzel ama, takdir ediniz ki eski bir yapılaşma türü. Eskinin şartlarında taş ev yapımı bugünün şartlarına göre çok çok daha kolay olacağı aşikardır. O zamanlarda herkes bu tür evlerde yaşadığından dolayı bu konudaki bilgi ve tecrübe günümüze göre çok fazladır muhakkak. Ve en önemlisi işin ehli ustalar da o zamanlar çok fazlaydı.
Sözün özüne gelecek olursak, mümkün mertebe doğa ile uyumlu ama günümüz malzeme, imkan, teknoloji ve ustalarını dikkate alarak ve en önemlisi ihtiyaçları optimum seviyede dengelemek suretiyle makul planlar yapmak daha az yorucu olur diye düşünüyorum. Yani bazı şeyleri fantezi olsun diye yapmak günümüz şartlarında biraz lüks bence.
Zamanı ve imkanları daha faydalı verimli kullanmak gerekliliği kanaatindeyim.
Hayallerinin peşinden koşup gerçekleştirenlere tekrar selamlar ve mutluluklar diliyorum.