View Single Post
Eski 02-09-2015, 09:04   #2160
Çamtepe
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DORA K. Mesajı Göster
Diğer toprak verileri düzgün bile olsa, açık alanda ceviz yetiştirilir mi?
Etrafı açıksa muhtemelen ovadadır ve hep kuru tarım (tahıl?) yapılıyordur diye tahmin ediyorum. Dolayısı ile organik madde miktarı, kil oranı, tuzluluk, kireçlilik ve pH bakmanız gereken önemli değerler olacaktır.

30-60-90 cm toprak analizini yaptırmadan ve yeterli su kaynağınız olduğuna inanmadan tarlayı almayınız. Mümkünse bir kepçeyle gelip toprak derinliğine bakınız. Tarlada drenaj problemi olup olmadığına ilişkin uzman görüşü alınız. Eğer bekleyebiliyorsanız kış aylarını bekleyin, kışın tarlanın üstünde su birikintisi kalıp kalmadığına bakın. Killi topraksa uzak durunuz.

Mümkünse suyun da analizini yaptırınız. Tuzlu/kireçli bir su çıkması durumunda buradan uzak durunuz.

Su kaynağınız eğer derin kuyu sondajı olacaksa dalgıç pompanın ihtiyaç duyacağı elektriği nereden nasıl alacağınızı düşünün ve yatırım planınızda bu maliyeti de (hem yatırım hem işletme maliyetini) hesaba katın.

İş gücü/ekipman analizi yapmadan da bu işe girmeyin. Eğer bahçenin etrafında yeterince iş gücü bulma imkanı yoksa, ekipman kiralayacaksanız da yeterince ekipman yoksa, burası toprağı mükemmel olsa da işletme açısından doğru yer değildir.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön