View Single Post
Eski 31-08-2015, 14:58   #4
uyap
Ağaç Dostu
 
uyap's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-06-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,340
Sn sinbas'ın sayfasına bakınca onunda tarifi internetten bulduğunu okudum. Ben en iyisi geleneksel Ege usülünü vereyim.

Aslında bu turşu hemen yenmek için yapılan bir çeşittir. Akşama turşuyla yenecek bir yemek mi yaptınız koruğu (üzümün olmamış hali) dövüp suyunu süzer içine ezilmiş sarımsak,tuz ve zeytinyağı ilave eder közlediğiniz biberleri soyarak içine atarsınız. Birkaç saat sonra turşunuz ekşisini çeker ve yenecek duruma gelir. Çokca yapıp bir hafta boyunca tüketebilirsiniz ama normal turşu kadar uzun süze dayanmaz. Közlenmiş patlıcan da koyabilirsiniz ama genelde biberle yapılır.
Koruk suyu olmadığı zaman sirke, limon suyu ya da benim yaptığım gibi nar ekşisi kullanabilirsiniz.
Koruğun bol olduğu aylarda suyunu sıkıp kaynatarak daha sonra kullanmak için saklayabilirsiniz . Bizim oralarda bamyanın da koruk suyuyla piştiğini ve gerçekten lezzet farkı olduğu da söylemeden geçmeyeyim.

uyap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön