View Single Post
Eski 30-08-2015, 19:20   #85
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Aynı yaprakları İrfan çayı yerine enzim yapsak mineral kompozisyonu bakımından benzer içeriği (melas vb. katkılar hariç) elde ederiz.

Ancak enzim anaerobik (oksijensiz) ve yaklaşık 3 haftada olgunlaşır. İçeriğindeki bakteriler de oksijensiz ortama göre.

İrfan çayı ise oksijenli (aerobik) ve 4 günde hazır hale gelir. Üreyen bakteriler de oksijen seven bakterilerdir ve toprak bakterileriyle daha uyumludur. Çaydaki çözünmüş oksijen bitki kökleri için ayrıca bir besindir.

Enzim ve İrfan çayı biribirlerine alternatif değil, ikisinin de yeri ayrı.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön