Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kmesne
Öncelikle merhabalar ben sadece dünyanın en acı biberini denemek için bu biberleri yetiştirmek istiyorum yani öyle bir yetiştirmecilik bitkicilik fidancılık bilgim yok çok bir bütçem de yok ekstra malzemeler alacak kadar
Biliyorum biraz bana karşı çıkacaksınız kötüleyeceksiniz ama yardımlarınızı bekliyorum
20 Carolina Reaper Seeds HP22B Hottest Pepper on Earth World Record Extreme Hot | eBay
Burdan 20 adet tohum alacağım
Mersin'de bahçeli bir sitede 7. katta yaşıyorum yani bahçede yetiştirebilme imkanım da var balkonda yetiştirebilme imkanım da şimdi saksı ve toprak için ne gerekiyorsa harcayabilirim ama diğer ekstra şeyleri alamam
Birde dediğim gibi tamamen acemiyim hatta sıfırım bu konuda
-nasıl yetiştirilir
-nerede yetiştirilir
-bakımı nasıl yapılır
-önemli her türlü bilgiye ihtiyacım var çünkü hiç bir şey bilmiyorum
kısacası hiç bir bilgim yok ve düzgün bir şekilde carolina reaper yetiştirmek istiyorum
Yardımlarınıza çok ihtiyacım var şimdiden çok teşekkür ederim
|
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.Bu anlattıklarınızı bende çok yapmak istedim ebaydan siparişte verdim bu yaz 30-40 saksı diktim hepsi sahte çıktı malesef.Bu riski gözönünde bulundurun.Verdiğiniz linkteki satıcıdan tam 10 gün önce bende sipariş verdim daha gelmedi ama,sağlam bir satıcıya benziyor 5 yıldır ebay üyesiymiş.Önceki kandırıldığım satıcı 2014 üyesiymiş şu andada aktif değil zaten yani kriterlere dikkat etmekte önemli akıllandım ama geç oldu resimlere kanmıştım.
Fide dikmek için viyol alın 1 tl dir.Torf alın 2-3 tl dir.Fideler büyüdükten sonra sadece torf yetmez bahçe toprağı ve torfu karıştırın içine solucan gübresi veya yanmış hayvan gübresi ekleyin hangisini bulmanız kolay ise.İhtiyacınız olanlar bunlar pek masraflı değil.
Tohumlarınız geldikten sonra en az 6 saat olmak üzere 24 saat de olabilir suda bekletin sonra viyole torf doldurun her göze 1 veya 2 tohum koyun üstünü çok az pirinç tanesi kadar torfla örtün çok aşırı olmamak kaydıyla sulayın torf çamur gibi olmasın az miktarda sulayın.Daha sonra tohumların üstünü streç film ile kapatın iki üç tane küçük delikler açın 5-15 gün arasında çimlenir.3-4 yaprak olduktan sonrada toprak hayvan gübresi torftan oluşan karışıma en az 2 lt lik saksı olmak kaydıyla dikin daha büyüğü varsa daha iyi.
Sonrada oturup aşşağa bekleyin acaba orjinal mi diye