Sn. dussokagi,
Verdiğiniz bilgiler için kendi adıma teşekkür ederim.
Bendeki kamkat balkonda saksıda olduğu için, mekanik yolla mücadelede biraz sonuç aldım gibi. Tabi topraktaki yumurtalar için geçerli değil bu dediğim. Meyvelerin hasadından sonra kimyasal ilaçlama yapmayı düşünüyorum. Ne tavsiye edersiniz?
Şöyle de bir gelişme yaşadım ve paylaşmak istiyorum.
Şu anda ağacın üzerinde fındık kadar olmuş 5-6 meyve var (1.nesil), pirinçten hallice 30 üzeri meyve var (2.nesil). Bu ikinci nesil çiçekten meyveye dönerken çokça zayiata neden olan unlu biti fark ettim ve mücadeleye başladım. Şimdi, sanki ağaç ödül verir gibi, tekrar çiçek tomurcuklarına büründü (3.nesil).
Bu mümkün müdür?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dussokagi
UNLU BİT
Unlu bitler uzunca, oval biçimde olup, bazen tek başına, çoğunlukla da koloni halinde; çanak yaprakların altında, bitişik meyve ve yaprak aralarında, göbekli portakallarda göbek kısımlarında bulunurlar. Zararlı kışı, çoğunlukla gövde çatlakları arasında geçirir. Mayıs ayı başlarından itibaren meyve çanak yaprağı arasına giren zararlı, boğaz kısmından meyveye giden besini emerek meyvenin zayıf kalmasına ve dökülmesine neden olur. Çıkardıkları tatlı maddeler üzerinde fumajin mantarları gelişerek ağaçlar isli bir görünüm alır. Turunçgil bahçelerinde unlu bitle beslenen çok sayıda doğal düşman bulunur. Bunlar geniş etkili böcek öldürücü ilaçların kullanılmadığı ve kültürel önlemlerin yerine getirildiği bahçelerde önemli bir baskı unsuru olabilir. Zararlının mücadelesi için bahçe Mayıs ayından itibaren her ayın ilk ve son yarılarında kontrol edilir. Mayıs ayının son yarısında yüzde 5, Haziran ayının son yarısında yüzde 8, Temmuz ayının son yarısında yüzde 20 oranında ağaç ve meyve bu zararlıyla bulaşıksa mevcut doğal düşmanlar unlu biti kontrol etmeye yeterli değil demektir. Bu durumda böcek üretme merkezlerinde üretilen parazit ve preditör böceklerin salınması gerekir. Parazit ve preditörlerin bahçede başarılı olabilmesi için bunların faaliyetine engel olabilen karıncalarla iyi bir mücadele yapılması da büyük yarar sağlar.
arkadaşlar yapacağınız arap sabunu size yardımcı olmaz bakın yaprak bitleri kırmızı örümcek unlubit kabuklubit kışın yumurtalarını toprağa bırakır bunlar gözle görülmeyecek kadar ufaktır havaların ısınması ile tekrar bitkide yaşamlarını devam ettirler siz ne kadar yaparsanız yapın kimyasal ilac kullanmanız lazım yanlız kimyasal ilaç kullandıktan sonra 15-20 gün sonra meyvesini toplayın vede kimsayal ilacı 1 sefer değil 15 ara ile 3 sefer yapmanız lazım lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyelim varsa yardım isteyen özelden mesaj atabilir
|