f1 tohumlara gelindiğinde toplam lisansda 2 yıl genetik dersi aldım ayrıca şuanda master yapıyorum 1 yıl daha genetik dersi aldım... kısaca genetikde f1 bireyler gelecek kuşaklarında atalarına dönerler; yani f1'lerdende tohum elde edilebilir ve anne babasına benzer birey olur anne babası düşük verimli olduğu için tercih edilmez ama anne babası çiftleştirildiklerinde verimli birey meydana getirirler daha fazla ürün veren daha fazla zararlıya açık daha fazla su alabilen bunun gibi bir takım dezavantajları - avantajları bulunmaktadır.
benim fikrim f1 tohumlar genetiği değiştirilmediği için çok iyi ve standart düzgün birey elde edebilirsiniz. kısaca f1 tohum her zaman kullanılmalı zararı yoktur... ayrıca literatürde f1 tohumlar hakkında yapılan çalışmalarda hiç sorun bulunmamıştır ne kadar dogru tartışılır ama benim fikrimde bu yönde... mendelin yaptığı deneyi hatırlarsanız elde ettiği tohumlarda f1'dir ve bunu japonlar, çinliler, koreliler, 1000 2000 yıldan fazla süredir yapıyorlar... çok uzattım saygılar^^ siz f1 tohumları genetiği değiştirilmiş tohumlar ile karıştırıyorsunuz. f1lerin genetiği değiştirilmez anne babasına ait özellikleri taşırlar...
|