View Single Post
Eski 25-08-2015, 19:54   #294
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sayın Muda, 3-4 günlük yokluğumda ezan çiçeği alt yaprakların hepsini dökmüş. Sanırım susuzluktan. Tepelerde tomurcuk oluşmuş fakat tomurcuklar dökülüyor.

Eklenti 572513

Zıpçıktı saksısında kendiliğinden çimlenip büyüyen kırmızı ipek.

Eklenti 572514

Bu da sümbülteber saksısında çimlenmiş. Ne olduğunu bilemedim.

Eklenti 572515

Aleydi'cim, senin hostalar bendeki gibi mi? Çok çeşitleri var, bunu bana dünürüm vermişti. Diktiğim ilk yıl açtı, 3-4 senedir açmıyordu. Bu sene bahçeden söküp saksıya aldım, açıkçası açmasını beklemiyordum. Bahçeden söküp saksıladıklarımdan en mutlusu hosta oldu.

Sevgili akcabardak, sizin de gözünüz aydın. Çok ta güzel kokuyor.

Eklenti 572516
Sayın SDurul;
Biraz gübre veya gübreli su verirseniz susuz da kalmayınca yeniden büyümeye başlar. Çiçeklerini görürsünüz. Bitki uzamaya başlayınca çiçeklerini de açmaya başlıyorlar. Benim geçtiğimiz yıl düşen tohumlardan çıkan bir tane bu yıl çiçek açıyor. Her gittiğim zaman suluyorum. Gelecek yıl için de iki tane büyüyor. Yeni yere tohum ekmeyi unutunca olanlarla idare ediyoruz. Geçtiğimiz yıldan ve bu yıl olacak tohumlardan isterseniz gönderebilirim.

Sitede yapılan yalıtım nedeni ile pembe ezan çiçekleri malesef tohum veremeden ezildiler. Birkaç tane belki tutar umudu ile yerime götürmüştüm. Beyazımsı çiçekli tutan var. En azından onlardan tohum almayı düşünüyorum.

Hostalar eskiden beri komşumuzda varlar. Çok güzel görüntü veriyorlar. Uyku çiçeklerinin arkasında bulunuyorlar. Gerçek halleri çok daha güzel. Yeni çiçek açıyorlar. Unutmaz isem fotoğraflarını çekerim.

http://www.agaclar.net/forum/1354561-post486.htm

Bende iki renkli olandan bulmuştum. Ancak çok büyümedi. Biraz gölge ve daha fazla su gören bir yere dikmem gerekiyor.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön