View Single Post
Eski 25-08-2015, 19:41   #1304
tugrul84
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-08-2015
Herkese Merhaba,

Yakın zamanda biraz daha sakin bir hayat için İstanbul'dan Tekirdağ'a taşındım. Şimdi hatrı sayılı bir büyüklükte bahçe yapma imkanım var. Önümüzdeki sene sebze bahçesi denemek istiyorum. Meyvelitepe'nin çalışmaları başta olmak üzere hepinizi tebrik ediyorum. Hayran bırakacak güzellikte bahçeler kurmuşsunuz. Hayal ettiğimden bile güzel bahçeler kurduğunuzu görünce özendim ve imrendim...

Uzun zaman önce bu konu başlığı altında başlamış paylaşımlarınızı bir solukta okudum. Bazı teknik konuları anlamasamda (malç, EM vb...) genel olarak kafamda birşeyler canlandı. Yastık yönteminin hem verimli hem de kullanışlı olduğu anlaşılıyor. OSB'den çerçeve ve bambu çubukları ile başlangıç yapmak benim gibi deneyimsiz biri için mantıklı gibi duruyor.

Önümüzdeki sene için kendime bir planlama yapacağım. Bunun için neler dikeceğime, kaçar adet dikeceğime karar verip gerekli malzemeler için alışveriş yapacağım. Keyiften öleceğimi hissediyorum Fakat toprak hazırlığı hususunda tecrübelerini paylaşan birilerini göremedim. Belki de ben satır aralarında kaçırdım. Ya da bunun için ayrı bir başlık var.

Açıkçası daha önce elim saksı toprağından başka bir toprağa değmedi. Yani oldukça deneyimsiz ve bilgisizim. Acaba yastıkların daha da önemlisi toprağının hazırlanmasında kronolojik bir sıra ile hazırlık aşamalarını anlatan hazırda bir paylaşım var mıdır? Hazırda paylaşım yoksa destek olacak birisi var mıdır?

Şimdiden hepinize teşekkürler...

tugrul84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön