Merhaba sayın Climber öncelikle aramıza hoşgeldiniz.Bu sistem resimlere bakınca çok cazip görünüyor ama çok sıkıntılı baştan söyliyeyim.Nasıl yapılacağını en ince ayrıntısına kadar anlattık zaten ama bazı arkadaşlar bazı şeylerde ısrarcı olup başarısızlıkla sonuçlandırdılar.Kesinlikle sadece torf kullanmayın çoğunluğu toprak olsun ağır olsun yani sularken su aradan fışkırıp gitmesin.
Benim sistem şu anda tam 1 senelik oldu çilekler yaprak verdikçe budadıkça veya sararıp döküldükçe çileğin gövdesi dışa doğru uzuyor doğal olarak ortadan yaprak çıkıyor orta kısım toprağa uzak kalmaya başlıyor.Bence saksılara 2-3 er kök dikin 20-30 saksı yapın daha az uğraşırsınız.Ama ben illa yapacağım derseniz bol şans.Çilek fidesi yediveren cins internette baya bi yerden bulabilirsiniz ben aromas cinsinden memnun kaldım.Aldığım yeride mesajla gönderirim.Toprak konusuna gelince onuda artık toprak bölümünü okuyun biraz.Kumlu toprak olmalı,yanmış hayvan gübreli veya solucan gübresi daha iyi bence,azda torf karıştırırsınız.
|