Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi
Sevgili edelvay58, sürekli takip ettiğim bu güzelliklerin anlatımlarla görmek, benim için geç kalınmış bir keşif oldu.Forumdaki dostlardan gelen hoyalarım( ilk kez hoya yetiştiriyorum). Hepsi tuttular ve yaprak çıkardılar. Şuan için gereken şartları sağladığımı düşünüyorum. Asıl sorun kışın ev ortamına aldığımda ne yapacağımı bilemiyorum. Ablamın hoyası kapalı balkonda donmuştu. Baharda benimkiler evde minik sinekler oluştu, bende dışarıya almıştım. Kışın eve aldığımda nasıl bir ortam sağlamayım. Dedikleri gibi 2 yıl bekler miyim ,çiçek açmaları için.Türünü soracaksınız  , sanırım klasik türler  . Sevgilerimle.
|
Sevgili aleydi, sayfama hoş geldiniz.
Hoyaların kış bakımını merak ediyorsunuz. Eskişehir kış aylarında soğuk olur bildiğim kadarıyla. Kapalı balkonda ısı ne kadar oluyor acaba? Bendeki bazı daha serin seven türler 3-4 dereceye kadar dayandılar. Hiç kayıp yaşamadım ,ama sizde durum farklı. Bence ışık alabilecekleri ısıtmalı bir yere alın ve çok fazla sulamayın,az az. Kış aylarında büyüme olmadığı için , çok suya ihtiyaç duymuyorlar. Toprağını kontrol ederek ve fısfıs yaparak suyunu verebilirsiniz. Besin vermeyin.
Benim ev ortamına aldığım sıcak seven türler bile 15 dereceleri görüyor ama toprak kuru olduğu için etkilenmiyorlar,ama durgun dönemlerini yaşıyorlar.
Klasik mum çiçeği toprak ıslak olamamk şartı ile 0 derecede bile dayanır. Bu konuda kaygılanmayın.