View Single Post
Eski 24-08-2015, 20:10   #61
erkanbey
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2013
Sizin söylediklerinizden çıkardığım,enzim ve çay yapımlarında beklediğim sonuç verdiğim maddelerin içerdikleri değerlerin tam miktarlarıyla alakalı oluyor ki buda bir kimya konusuna doğru götürüyor işin akışını.Yapılan karışım dengeli olmazsa bitkidede dengesizliğe yol açar diyorsunuz gibi anlıyorum.O halde benim bu kadar çırpınıp durmam illaki boşa değildir ama çok fazlada kayda değer olmaz denilebilir.

Peki siz ustalarımızın tavsiyesiyle hareket edelim o zaman.Şartlar belli şehir apartman dairesi elimde sıvı kimyasal gübreler var önceden alınmış ama ben artık kullanmıyorum.Bu sene itibari ile organik ürünler yetiştirmenin derdine düştüm.Organik olarak bulabileceğim malzemeleri tahmin edersiniz az çok internetten sipariş edilebilecekler,pazardan alınabilecekler öyle bahçe mahçe bulmak pek mümkün deil.

Sonuç itibari ile her sene toprağıma solucan gübresi katkısı yaparak zenginleştirmeye devam etmekle birlikte illaki ek gübreleme isteyecektir.Bu kısımı nasıl halledelim?Solucan gübresi çayı yapmak orada bişey dengelemeye pek gerek kalmıyor.Enzim yapmak,ki onuda yaparken koyduğumuz malzemeler önem arz ediyor gene geldik npk dengesi olayına.İllede kendim yaparsam daha iyi olur diyorum yoksa organik gübrelerde var ama insan ne koyduğunu bilmek istiyor.

Son olarak gübreleme ihtiyaçlarını ne şekilde gidermemi tavsiye edersiniz?
Solucan gübresi çayının haricinde pazarda markette ne bulabilirimde dengeli irfan çayı yapabilirim mesela?

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön