View Single Post
Eski 24-08-2015, 18:44   #59
erkanbey
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2013
Sayın MeyveliTepe biliyorsunuz iki gün önce çay demlemeye solucan gübresi çayından başladık.Bu gün yaptığım çay sanırım sizin kategorinize giriyor irfan çayı olmasada bir çay olacak ama bakalım ne?

Ben tam anlamıyla bu seneden itibaren diyelim organik tarıma başladım ev ortamında.Kimyasalı daha hiç bir şekilde kullanmıyacağım elimden geldiği kadarıyla.O sebeptendir ki ev yapımı ilaç olur,neemazal olur,enzim olur,solucan çayı olur,irfan çayı olur hepsini deniyorum bu sene deneme senem yani.Forumdaki çoğu konuyuda okudum zaten.

Gel gelelim uygulamaya o kısım okumak kadar basit deil.Neyse gelelim sadede domates,hıyar bu sene ilk defa deniyorum.İki sefer hıyar diktim bir şekilde büyütemeden kurudu gitti.Bu sefer geç dikimde olsa güzel bir hıyar yeriştirdik.Hırs yaptım bu sefer birini torf'a diktim diğerini bu sene hazırladığım yoprak harcına zengin bir toprak solucan gübreli vs.

Deneme amaçlı iki tane ayrı toprağa diktim torfa diktiğim diğerini ikiye katladı bir anlam veremiyorum nasıl olduğuna ama oldu işte.Sulamalarda enzim kullanıyorum ikisindede.Her şey çok güzel fakat hıyar meyve bağlamıyor çiçek olup dökülüyor.Belki bunun sebebi benimdir sulamayla alakalı olabilir ama onuda tam çözmüş değilim ne kadar suluyacağımı.

Meyve tutumu için potasyum gereklidir deyip elimden geldiği kadarıyla ne ekersen onu biçersin mantığıyla bir çay yaptım bakalım doğrumu yaptım.

Bir muz kabuğu,bir hıyar kabuğu,iki dilim kavun kabuğu,patates kabuğu, bunların potasyum kaynağı olduğunu biliyorum yanlışım varsa düzeltin.Robotta çektim onları.Bir tatlı kaşığı epsom salt(magnezyum sülfat)bir tatlı kaşığı yumurta kabuğu pişmiş yıkanmış (kalsiyum)gene vazgeçemedim kabuktan .Bir avuç solucan gübresi,5 ml hümik asit ,çay posası onunda azot içerdiğini biliyorum yanlış değilse,son olarak pekmez 17 lt de su yeter deme daha ne koyalım?

Bilmiyorum ortaya karışık güzel bir şey çıkar mı?Benim hıyara meyve bağlatmayı başarır mı?

Bu arada böyle işlemlerde ec zararlı olabilecek seviyeye gelebilir mi 2 günde daha uzun yapmayı düşünmüyorum.Birde anlamadığım sade solucan gübresi çayındada aynısı oldu işlem başladıktan 6 saat kadar sonra veya akşama denk geldiği içinmidir bilmem çay köpürüyor gündüz azalıyor ama.
Bu malzemeler içeriklerini suya geçirecekler inşallah mantık aynı mantık diye düşünüyorum.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Eklenen Resimler

Düzenleyen erkanbey : 24-08-2015 saat 18:53 Neden: yazım hatası düzeltildi
erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön