View Single Post
Eski 24-08-2015, 14:07   #518
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Mikrodalgayı işin içine katmasaymışınız iyiymiş.

Sizin süreç yine 8-10 saati geçmiyor, dediğiniz gibi 24 saat olsa çökelekleşir zaten mayaladığınız yoğurt.

Yoğurdun sert olması içindeki kuru maddenin çokluğu ile ilgili. Yani siz ne kadar çok kaynatırsanız içindeki su o kadar azalır, kaymağını da almazsanız taş gibi yoğurt olur.

Mayalanma ortamı için sizin de yaptığınız gibi fırınların içi ideal. (fırını çalıştırmadan tabi) Ben mayalanmayı sağlayan mikroorganizmaların çabuk üremesi için 5 lt. lik sütün içerisine bir yemek kaşığı kadar şeker katıyorum.

Küçük kaplarda mayalama işine ben de gönülden katılıyorum ve çok güzel oluyor. Büyükçe bardaklar, ufak kavanozlar dolaptan çıkar tüket mis gibi. Hem ana yoğurdu bozmamış oluyorsunuz, böylelikle daha çok dayanmış oluyor yoğurt. Ama hanımla papaz oluyoruz bu yüzden, kendisinin süt ürünleriyle arası yoktur, ufak kaselere yapınca bulaşığı çok oluyor ve zor çıkıyormuş Diğer kötü tarafı sulanmasına fırsat vermediğimiz için yoğurdun suyunu tüketmemiş oluyoruz. En çok sevdiğim şeylerden biridir yoğurdun suyu, buz gibi dolaptan çıkmış hele de biraz beklemiş, ekşimeye başlamışsa ve bir bardağa yakınsa miktarı içtikten sonra bir kaç yıl gençleşmiş hissediyorum kendimi...

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön