Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi telato
Ben de başaramıyorum Sayın YeniGine;
Peki Sayın Loveforlife bu işin sırrı ne?
Benim kediler civcivle oynayayım derken hiç biri sağ kalmaz..
Bende sevgiyle yaklaşıyorum kedilere...
|
Benim kayıp kızım Fincan, nasıl da şefkatle bakardı civcivlere....

Onlar senin kardeşin, diyordum. Git kardeşine bak, kardeşin kaçmasın dediğimde de resmen bir çocuğun kardeşiyle ilgilenmesi gibi bekliyordu. O zamanlar terasta idi civcivler. Ağabeyimin çiftliğe götürülmek için yetiştirilen civcivlerdi. Bir gün bir tanesi kaçmış, merdivenlere. Fincan, düşmüş peşine başka yere gitmesine izin vermemiş, iki kat aşağıda olan evin aralık kapısından içeri sokup götürmüş annemi yanına....
Şimdi evdekiler de kuşlarla beraber yaşıyor. Zaman zaman salıyorum kuşları da, kardeşleri olduğunu söylüyorum sürekli. Belki de hepsi birarada büyüdükleri ve karınları hep tok olduğu içindir bu kardeşlik durumu.
Bahçede artık anne tavuklar büyütüyor civcivlerini, sıkıysa kötü niyetli biri yaklaşsın! Bahçede şu an 7 (8 idi bir tanesi yeni melek oldu) yerleşik pisi var. Gidip gelenler de oluyor. Dut dallarını mesken tutmuş bir dolu da kumru. Bazen beslenmeye indiklerinde sayıyorum bahçede. 20'ye yakın oluyorlar.
En sevmediklerim kargalar. Kedi mamalarını çalmaya geliyorlar onlar. Ama onların bağırışları çok ürkütüyor beni. Birkaç ay önce iki yavrularını arka tarafta bir yere düşürmüşler. Çılgınca bağırıştılar onlar uçana kadar. İşin kötü tarafı, oraya bir kedi yavrulamıştı. Anne kediyi günlerce sokmadılar yavrularının yanına. Sonra bir gün yavruları alıp bir bir komşunun bahçeye atmışlar. Annecik perişan halde yavrularını toparlamaya uğraşıyordu. Gittim baktım ki, ne göreyim? Yavruların gözlerini oymuşlar! 4 yavrucuktan sadece birini yaşatabildim. O bir hayvanseverin bahçesinde duruyor şimdilik. Bir gözünü tedaviyle biraz düzeltebildim. Az da olsa görüyor tek gözüyle şükür ki... Ne istediler o zavallı canlardan?
Bir de doğanın dengesi bozulunca yolunu şaşırıp şehir göbeğine taşınan martılar var ki, onlar da çok üzüyor beni. Kumruların baş düşmanları! Hayvanları yakalayıp çatır çatır yiyorlar! Karşı çatıda kumru yerlerken kaç kez çaresizce çırpındım...
Ama kedi çocuklarım hiç öyle değil şükürler olsun ki!!! İşin sırrını tam olarak bilemiyorum aslında ama iyi ki böyleler... Şükürler olsun!