View Single Post
Eski 23-08-2015, 11:44   #2130
Cevizciankara
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi keskin58 Mesajı Göster
Benim sorularimi bilen kimseler yok mudur

400 ceviz agaci icin kac ton luk su tanki alayim siparis vercem .

Birde su motoru ne marka almaliyim ve elektirikli mi dizel mi benzin li mi tuketim az ve sorunsuz olur. Su kuyudan cekilmyecek sulama kanalindan alinacaktir . temiz duzdur tankeri hemen yanina veya 10 15 metre uzagina kurabilirim tesekkurler
Sayın keskin58;
Ben geçen sene bahçeme 5 tonluk su deposu aldım.Motorla önce depoyu doldurdum. Depodanda damlamayla ağaçlara verdim. İnanın 3 ayda canım çıktı. Deponun içi yosunlaştı, filtre tıkandı,depodan su yavaş geldi, damlamalara su yetmedi vs. vs. 3 ayda neredeyse cevizden vazgeçecektim.
Bu sene depoyu hiç kullanmadım.Kuyudan motorla suyu direk damlamalara verdim. Filtre kullanmadım, hiç tıkanma yaşamadım.Suyun basıncı da gayet iyi, bu sene yorulmadan çok rahat bir şekilde sulama yaptım.
Sizin bahçenizin durumu nasıldır bilemem ama;mümkünse depo kullanmadan direk motorla suyu ağaçlara verebilirseniz sizin için daha kolay olacaktır.
Birde benim motorum benzinli,2'' giriş ve çıkışlı.yaklaşık 1 saat çalıştığında 1,5 lt civarı benzin harcıyor. Umarım tecrübelerim size yardımcı olur Saygılar.

Cevizciankara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön