View Single Post
Eski 22-08-2015, 19:50   #53
erkanbey
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2013
Sayın MeyveliTepe solucan gübrem ekosol marka solucan gübresi bahsettiğiniz vermicast mıdır bilmiyorum.

Hava hortumunu delmekten kastınız makinadan gelen akvaryum hortumundan bahsediyorsunuz galba eğer öyleyse gerçekten pratik ve çok ucuz bir yol olur denemek lazım siz tecrübe etmişsinizdir gerçi.Aynı işi görürse sıkıntı yok ucuna vidadan ziyade vanalı akvaryum musluklarıda olabilir herhalde?Amaç ucunu tıkamaksa değişik yollar denenebilir gibi.

Balkonda kullanacağım çoğunlukla çilek,biber,domates,hıyar,menekşe,çilli begonya bunlarda kullanacağım.Toprağımı zaten baharda solucan gübresi,leonardit,pomza,cocopeat,bahçe toprağı karışımdan yaptım önümüzdeki bahar tekrar solucan gübresi ekleyeceğim.
Bu arada sulamalarımın çoğunda enzim kullanıyorum.Enzim ve solucan gübresi çayı ikisiyle götürebilirim diye düşünüyorum.Zaten toprak zengin bir toprak kimyasal gübre kullanmıyorum.

Yakın zamanda sizin engin tecrübelerinizden tekrar faydalanacağım inşallah enzim konusunda.Kısaca azot zengini,potasyum zengini,kalsiyum zengini ayrı ayrı enzimler hazırlamayı düşünüyorum.O konudaki görüşlerinizi almaya oradan devam ederiz.

Bu konudaki uygulamama bu şekilde devam edebiliriz sanırım.Her seferde hava taşı tıkanır demişsiniz mesela benim uzun siyah hava hortumunu nasıl temizlemeliyim?

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön