View Single Post
Eski 22-08-2015, 16:51   #50
erkanbey
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2013
Solucan gübresi çayı denemem

Merhaba dostlar solucan gübresi çayı yapımını denemeden olmaz diyerek kolları sıvadım.Bu işte en önemlisi hava motoru yani suyu bolca havalandırmak diye düşünerek başladım araştırmalarıma forumları bolca dolaştım.Sonuç itibariyle alacağım ürünün yıllarca dayanıklı kalması sesinin az çıkması kuvvetli bir motoru olması çok aşırıda pahallı olmaması gerekiyordu.

Aradığım şeyi buldum her zaman olduğu gibi sağlam ürün arıyorsan alman malı alacaksın fikrimle jbl marka bir akvaryum hava motoru aldım.Ses olayı pc den fazla ses çıkarmıyor emin olun harika bir motor.

Baya bir marka araştırdım ve en memnun kalınan sesi en az olan motoru kuvvetli bir cihaz olarak bunda karar kıldım tabi bu kişiye göre değişir başkası başka bir marka sevebilir ama ben araştırıp almak isteyenler olursa ürünü kullandığım için bilgilendiriyorum.

Youtube deki videolarda hava bol olursa daha iyi bir gübre olur dediği için bu cihazın 300 ve 400 lük modelleri arasında baya bocaladım.Arasında 50 tl fark olduğu için altı üstüde bir kovada köpürtme yapacağımız için 300 lük olanı aldım 109 tl ye iyiki onu almışım tam istediğim gibi oldu yeterli oldu 400 lük hem fiyat olarak hem güç olarak ihtiyacımın üstündedi.Aslında 200 lüğüde yetermiş ama onunla arasında 15 tl gibi fark var bence 300 lük ideal.
109 tl ucuzmu diyen olabilir,çok ucuz değil ama çokta pahalı değil bence sonuçta bir kere alıyoruz yetersiz veya dayanıksız olacağına 20-30 tl pahalı olsun sağlam olsun diye düşünüyorum.Tabi 15 tl lik motorla yapanlarda var herkes zevkine göre yapacaktır.

Solucan gübresi çayı hakkında anlatılanlar çok hoşuma gitti zaten son 1 yıldır balkonumda kimyasal hiçbirşey kullanmıyorum artık gübre ihtiyaçlarımı enzim ve solucan gübresi çayıyla gidereceğim gibi görünüyor.

Jbl Prosilent A300 Hava Motoru Çift Çıkışlı:109 tl
20 lt lik bidon : 5 tl
Hava taşı : 15 tl
Birde hava taşını dibe sabitlemek için içinden akvaryum hortumu geçebilen öpücük diye geçen yapıştırıcılardan,ayriyeten japon pazarlarından kancalısınıda alın oda lazım olacak.Solucan gübrenizin olduğunu kabul ediyoruz.
Ha birde diz altı kadın çarabı ince tül olandan öpücüklerle çorapta : 3 tl diyelim.

İlk üç resimdekiler orjinal kutusunda geliyor.Ben kutusunda gelen hava taşlarını kullanmıyorum dördüncü resimdekini aldım o daha hoşuma gitti.

Eklenen Resimler

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön