View Single Post
Eski 22-08-2015, 13:14   #2382
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sevgili akçabardak, sümbülteber pek hoş açmış, böyle bir çiçeğin varlığını bu sitede öğrendim. hemen kokusunu merak etiğim için senden koklayıp tarifini rica ediyorum tabi zahmet olmazsa. birde çiçeklerinin ömrü ne kadar sürüyor. bazı arkadaşlarda pembesini de gördüm.Allah ne güzellikler yaratmış gördüklerimiz bunlar ya göremediklerimiz diye düşünmedim değil, neyse ki pek çok bitkiyi bu sitede öğrenmiş oluyorum. sıcak havalar bir türlü geçmedi çiçeklerim çok etkilendi. tomurcuğunu görüyorum ,açmış halinin ne yazık ki kavrulmuşunu görebiliyorum. inşallah biraz olsun serin havalar da rahatlarız. sevgiler....
Sevgili münevver48 sümbülteberim bu sene çok güzel çiçeklendi ama sonunu ne yazık ki getiremedi. Üzerinde çok fazla tomurcuk vardı biraz rüzgar esince taşıyamadı kırıldı.

Ben de kırılan yerden kesip suya koymak zorunda kaldım, üzerinde görmüş olduğun çiçeklerin yarısı dökülmüş vaziyette.

Kokusuna gelince müthiş bir parfüm kokusu, nasıl tarif edeyim bilemiyorum ki tarif edilmez ancak yaşanır bir koku.

Dayanıklığı ise suda olmasına rağmen bir hafta 10 gün dayandı, saksıda olsaydı belki de daha uzun dayanırdı, 2 senedir açıyor ama saksısında sonuna kadar kalmayı başaramadı, geçen sene ilk çiçeğini çok geç Aralık sonlarına doğru açmıştı, oysa artık dinlenmeye geçmesi gerekirken çiçeğini büyütmeye çalıştı ama başaramadı, baktım bitki çok yorgun düştü ben yine kesip suya koymak zorunda kalmıştım.

Bu sene de erkenden çiçeğini açtı, bakalım saksıda bolca soğanım var daha onlardan çiçek sapı çıkacak mı merakla ben de beklemedeyim.

Bu sene kış çok uzun geçtiği gibi yazı da çok sıcak geçirdik, bahçem olduğu gibi sıcaklardan kavruldu, lavateralar bile erkenden tohuma gittiler ve kurudular, hala daha serinleyemedik, en dayanıklı sukulentlermiş ama yıl başı çiçeğim sıcağa dayanamadı, yaprakları pörsüdü bir ümit diye bekliyorum ama nafile, düzeleceğini hiç zannetmiyorum. Sevgilerimle

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön