Meyvesini arayanlar
Merhaba arkadaşlar,
Belki daha önce de bu konu üzerinde yazmışımdır. Şimdi fidan satanlar bana kızabilirler. Belki onlar da böyle bir kazancın peşinde olmayabilir. Bu işe temiz duygularla girmiş olabilirler. Ancak kazın ayağı öyle değil. Nacizane gözlemlerim şu yönde. Altın çilek, kaz üzümü, phaselis adlarıyla anılan bitkiyi biliyorsunuzdur. Goji biraz geri planda kaldı ancak diğeri çok popüler oldu. Zamanında Tayyip bey başbakanken ona bile yedirdiler. Şimdi yemediği gibi hatırladığını bile sanmıyorum. Bunlar hep reklam amaçlıydı. Ne diyorlardı "Zayıflatıyor". Goji için kuruyemişçiler ne diyordu "Zayıflatıyor". Peki forumlarda ne deniyordu "cinsel gücü arttırıyor". Ben zaten artık bu cümleleri okudukça ya da duydukça o üründen kaçıyorum. Bir süre sonra da esamesi okunmuyor. Ticari üretimini yapan ya da yapacak arkadaşlar lütfen bu gibi kriterlere dikkat etsinler. Önce satın alacak şirketleri ya da kişileri tespit edip öyle üretime başlasınlar. Hatta Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın ilgili birimlerine danışsınlar.
|