View Single Post
Eski 17-08-2015, 15:38   #23
sinbas
Ağaç Dostu

sinbas's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim sevgili sonkez. Ben de ''arkadaşım mutlaka beni ziyaret ederdi ne oldu acaba'' diye seni merak ediyordum.
Bahçeyi tam düzene sokamadım aslında. Sebze konusunda çok zayıf kaldım. Toprak çok sert kökleri boğuyor ve toprak üstünden gövdeyi kesiyor. Çok fide kaybettim. Olanlar da çok cılız çiçeğe bile geçemediler.
Toprağı biraz yumuşatmak adına bu sene şömineden çıkan külleri vs. dökeceğim. Bir de ağaçlar yıllardır tüm vitamin ve mineralleri çekmiş anladığım kadarıyla toprak çok verimsiz. Bol gübre, kül, lompost vs. ile güçlendirip yumuşatmayı deneyeceğim. Fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim
Sayın @Milla size Önerilerim;
1- Yaptırabiliyor sanız toprak analizi yaptırmanızda fayda var ona göre makro ve mikro takviyesi düşünürsünüz.

2- Kullanmadıysanız dekara 6 ton olacak şekilde yanmış çok yıllık steril hale getirilmiş (yabancı ot tohumlarından, fungisitler'den ve toprak altı zararlılarından arındırılmış) büyük baş hayvan gübresi serin ve karıştırın derim. (çok yıllık olması; ekstra olarak bir çok ot tohumunun ölmüş olma ihtimali ve koku yapmama gibi özelliğe sahiptir.)

3- Toprağın kireç oranına göre; tarımda kullanılan kireç (veya sönmüş toz kireç) toprağın gevşemesini sağlayacaktır.(dikkat! fazla kullanırsanız toprağın yapısını bozarsınız)

Kolay gelsin.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön