Arkadaşlar merhaba.
Yatırım amaçlı 3,5 dönüm bir yer aldım Erdek'ten.Rakım 200 civarı.Güney-Güneydoğu cehpeli.Dikdörtgen yerleşimi var.Etrafı zeytinliklerle dolu.Fakat yamacın üst taraflarında teraslama yapılarak yoğun bir ceviz dikimi olmuş.
Soracağım sorulara "önce forumda yazılanları araştır" şeklinde beylik bir cevap vermezseniz mutlu olurum

20-30 sayfa kadar okudum başım döndü.Yoğunlukla ikili tartışmalar gördüm ne yazıkki.
Önce durumu özetleyip sorulara geçmek istiyorum.
1)Tarlanın yukarılarından geçen arazi sahiplerinin ortak kullandığı büyük borularla gelen bir su kaynağı var.herkes vana atıp sırayla kullanıyor.Ben de konuştum.Tarlanın sağ üst köşesine-en yüksek rakıma- bir su havuzu oluşturup oradan havuzu besleyeceğim.Su kendi cazibesiyle dolacak.
2)Fidan dikim aralıkları ile alakalı bir çok tartışma okudum önceki sayfalarda.Sanırım daha çok su götürür. Chandler ve tozlayıcısını dikeceğim bu arada
3)Damla sulama sistemi oluşturacağım.
4)Bandırma civarında bir fidan çiftliğiyle anlaşıp yer tespiti kuyuların açılması ve fidan dikimi işlerini onlara yaptırmayı planlıyorum.Toprak analizini de yaptırıp eksik organikleri de belirleyeceğiz.
5)İstanbulda yaşadığım için bölgeden iyi bir bakıcı bulacağım.
Şimdi sorular
1)Tarlanın etrafını dikenli telle çevirmem salık verildi sürekli.260 metre gibi bir alan çevresi var.Beton kazıklı dikenli tel metresi 18 tlden+3metre kapı 5000tl gibi rakam çıkıyor.Ne önerirsiniz
2)Su havuzunu zeminden başlayarak 1-1,5 metre yükseklikte mi yapmalıyım.Yoksa kepçeyle zemin altına mı inmeliyim.25tonluk bir havuz düşünüyorum.Boyutlarını ne önerirsiniz.Maliyetim ne olur sizce
3)Su havuzunun üstünü buharlaşmaya karşı ve de güvenlik amaçlı ince naylon bir tabakayla kapatılması önerisini duydum.Sizin önerileriniz nedir
4)Damlama sulama sistemine ekstra bir pompa kurmadan su aradaki rakımdan kaynaklı basınç farkı ile çalışır diye düşünüyorum.Ne dersiniz
5)Tarlada şu an çok miktarda çalımsı,yabani ot var.Nasıl bir temizlik önerirsiniz.
6)Kaç fidan dikebilirim.Biliyorum 8-4 7-5 8-8 tartışmaları yoğun yaşandı ama sormam lazım yine de

7)Son olarak chandler tipi ağacın verim tahminlerinde inanılmaz uçurumlar gördüm.Yıllara göre makul bir verim hesabı belirtebilir misiniz
teşekkür ederim