View Single Post
Eski 16-08-2015, 21:39   #1242
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Geçler mesaj yazmakta ısrar edince uzunca bir mesaj yazayım dedim.

Şuan üretim konusunda geçen senenin 2 katındayız. Ve ekimlerde devam ediyor.

Fasulye ve barbunyalar belirli aralıklar ile ekim yapılıyor ve verim azalınca kökleniyor. Böylece kalitesiz ürün yerine her zaman kaliteli ürün elde ediliyor. Bu sene fiyatlarda çok iyi gidiyor, hatta ürünler yetmiyor bile.

Dışarıya ve sera içine kızartma kabağı ekildi. Seraya ısıtma sistemi düşünüyorum. Geçen sene -8deki donlarda ölmüşlerdi. Bu ısıyı -2lere çekebilirsem hiç sorun kalmayacak.

Domates serasına fasulye ekimi yapılacak. Dışarıda ürün bitince 1-2 ay bu alandakiler yeterli olacaktır. Zaten sonrada marul ekimi başlar veya boş bırakıp hıyar ekimine yeri hazırlarız.

Dışarıya 5000 kadar marul ekimi yapılacak. Havalar serinlemeye başlayınca ekimde satışta iyi oluyor. Şuan marul piyasası çok iyi, ürününe düzgün bakabilen iyi para kazanıyor.

Lahana ekimine geç kalsakta 1 ay gibi kısa sürede başlar oluşmaya başladı. Geçen senenin 2-3 katı kadar lahana ekildi. Tutma oranı çok iyiydi, gelişmeleri zaten harika.

Bu sene en fazla önem verdiğimiz ürün kereviz oldu. Büyük ihtimal haftaya kök kereviz çıkmaya başlar. Geçen sene kereviz yetmemişti bu sene en az 6-7 kat daha fazla ekim yaptık.

Haftaya kırmızı pancar ekimi başlayacak. 2-3 bin kadar fide ekilecek. Yer kalırsa ekim devam edecek.

Seneye kısmet olursa solucan gübresi üretimine başlayacağız. Her hafta 2-3 ton büyükbaş hayvan gübresi geliyor. Yandıktan sonra solucanlar için güzel mama olacak gibi duruyor. Yanınca hemen solucanlar oluşmaya başlıyor. Kalifornia solucanıda olduğu zaman üretim dahada hızlanır. Gübrelemeyede az para gitmiş olacak.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön