View Single Post
Eski 16-08-2015, 01:55   #86
a_fan_of_barca
Ağaç Dostu

a_fan_of_barca's Avatar

Giriş Tarihi: 21-06-2015
Yaklaşık iki-üç ay önce(belki daha fazla) bendeki karides çiçeği bir sürü tohum verdi ve ardından çiçekleri döküldü. Şimdi yeni çiçekler çıktı, yeni yapraklar da, ama eskisi kadar fazla çiçeği yok artık, yaprakları daha çok. Neyse, ben bu tohumları hemen kendi saksısına ektim. Bir kaç gün bekledim, çıkmayınca da kalan tohumları saklamaya karar verdim. Öyle de yaptım, artık topladığım tüm tohumları saklamaya başladım. Zaten çok fazla tohum toplayamadım. Topladığım tohumların çoğunu yeri dökülmüş vaziyette bulmuştum Bazı tohumları da bitkinin üzerinde olan tohum kapsüllerini alarak topladım. Tohumların toplanmasıyla ilgili daha fazla bilgiyi 83 no'lu mesajda bulabilirsiniz. Tohumlar mat, siyah renkte yuvarlak ve yassı. Artık tohumlardan umidi keseli çok olmuştu(aslında bir gün çimleneceğini biliyordum), ama bu gece az önce bitkiyi sulamak için balkona çıktığımda bir de ne göreyim, toprakta küçük yeşil yuvarlak bir filiz baş göstermiş Bu o olmalı dedim Büyük ihtimal ektiğim tohumlardan biri çimlenmiş. Sonraki gelişmeleri de paylaşırım inşallah

Eklenen Resimler

a_fan_of_barca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön