Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Murat Kayadelen
Sayın lilium,
sulama suyuna mantar ilacı katarak vermeyi ilk defa okudum, bence gerçekten çok önemli bir konu.
Bahçemde kış ve bahar aylarındaki taban suyundan dolayı gelişimi çok zayıf olan fidanlar var, çok uzun müddet kökler su ve/veya yüksek neme maruz kaldı ve uzun zamandır bu fidanların köklerinde mantari hastalık oluşmuş olabileceğinden endişe duyuyordum.
Geçen ay bahçeme kepçe sokarak sıra aralarından kürediğim toprakları ağaç diplerine yığdım, hem ağaç köklerini yükselttim hem de bahçedeki suyun rahatça tahliye olacağı yol oluşturdum.
son olarak ağaçlarıma mantar ilaçlı su verebilirmiyim, bir zararı dokunur mu sizce,
selamlar..
|
Fungusitler yapraktan uygulanır Aliette çift yönlü sistemik bir ilaçtır. Bitki özsuyunda yapraktan köke, kökten yaprağa taşınır.
Aliette daha çok yapraktan uygulanır. Fidanlarda yaprak olmadığı için kökten uygulamada fayda görür.
Bahçenizde taban varsa ya da taban suyu varsa moralinizi bozmak istemem ama orada ağaç zor olur. Yapmış olduğunuz küreme işi fayda sağlar fakat çözüm değildir, illa ileride sorun yaşarsınız.