View Single Post
Eski 13-08-2015, 15:54   #1240
Emine Akman
Ağaç Dostu

Emine Akman's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
3 hafta sonra yeni hıyarlar seraya ekilecek. Kök başına 5 kg ürün alacağız. Buda silor hıyar çeşitte çok çok iyi bir rakam.
İyi bakım, dengeli gübreleme ve minumum ilaç ile sezon sona erecek.
Merhaba İsmail Bey, sayfa sayfa gönderilerinizi okuyup, bilgisayarda "Toprak,İsmail Kuzucu" diye bir metin belgesinde gübre, ilaç, bakım hakkınıda yazdıklarınızı toparlıyorum. Nette ve hatta Ağaçlar Net'te çok bilgi var ama ya dağınık ya da sonuçlarını bu denli net göremediğim için tatmin edici olmuyor. O yüzden can kulağıyla dinlediğim bir öğretmensiniz benim için.

"İyi bakım, dengeli gübreleme" demişsiniz....Biz amatörler için daha net bilgi verebilirmisiniz, mesela salatalık ve domateste nasıl bir gübreleme programı yapıyorsunuz? Bir de domateste çiçek tutumundan önce çinko ve fosforlu gübre uyguladığınızı söylemiştiniz. Fosforu biliyorum ama çinko ne için kullanılıyor sebzelerde?

Ve bir de kullandığınız salatalık tohumu ile domates cinsi nedir? Annem bu yıl 3 kez tohumdan salatalık yetiştirmeyi denedi ilk 2sinde başarılı olamadı 3.de oldu. Yazdıklarınızı okuyunca bu işte ne denli cahil olduğumuzu anladım, bize sorsalar tohum mu tohum, ya da pazardan fide aldığımızda bu domates sırık mı oturak mı, başka bildiğimiz bir şey yok. Bu konuda çok bilinçli olmadığımız için üründen verim alamayınca ya toprağa ya havaya suç atıyoruz, belki de bölgeye uygun olmayan türdendir sorun??? Ve son olarak geçen yıl ektiğimiz biberler gayet gevrek, düzgün ve çıtır çıtırdı. Bu yılkiler kıvrık ve sertler. Bakımlarında değişik bir şey yapmıyoruz acaba her yıl aynı toprakta aynı ürün almaya çalıstığımız için mi yoksa yine biber türünden mi böyle oluyor?

Emine Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön