Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda
Sayın akçabardak; Benim kendimin ekemediğim biberleri yetiştirmişsiniz. Fidesini yapmış olduğum biberler içinde iklim nedeni ile henüz yeteri kadar büyüyemediler. Geçtiğimiz yıl bahçemde hiç bir çarliston biber bulunmamakta idi. Resimdeki biberin de bu kadar sarı renklisi bulunduğunu hatırlamıyorum. Koyu yeşil renkli demre sivri biber ile yeşil rengi biraz açık renkli sivri biber bulunmakta idi. Dolmalık biber belirli büyüklüğe gelince çok güzel ince oluyordu. Biberleri kurumaları için tepsi içerisinde bırakmıştım. Tozlaşma ile bu kadar değişiklik olabilir mi bilemiyorum. Tohumlarda karışma olabilir belki.
|
Teşekkür ederim Sayın Muda, elimden geldiğince en iyi bir şekilde yetiştirmeye çalışıyorum, her ne kadar yerim dar ve yarı gölge olsa bile...
Sebzelerde bu sene oldukça başarılı olabildim, bunların yanında bir iki tür biberi ben de yetiştirmede güçlük çektim, hala büyümeye, geriden geriden gelmeye çalışan bir iki türüm biberim var, bahçede yer kısıtlı olunca bazılarını saksılarda yetiştirmeye çalışıyorum, yeteri kadar büyümüyorlar ama tohumluk olsa ona da razıyım.
Dolmalıkların tozlaşma olayına gelince ben de anlayamadım, hemen yanlarında tatlı sivri biberlerim var tozlaşmadan kaynaklı da olabilir, ya da dediğiniz gibi başka tohum da karımış olabilir.
Yapacak bir şey yok, ''geline oynasana demişler yerim dar demiş'' misali benim de yerim dar