View Single Post
Eski 11-08-2015, 21:20   #119
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi resimsel Mesajı Göster
Sevgili aleydi, bütün bahçeleri gezip kopya çekiyorum
sizin bahçenin çiçekleri radarıma girdi bakalım seneye neler başarabilirim
Lisiler çok güzel, renkleri harika. Zinialar zahmetsiz güzel, toplu halde çok güzel görünüyorlar.Vapur dumanı farklı mavi rengiyle renk katıyor. Alisyumların hem kokusu güzel ,hem rengi. Petunya oldum olası severim. Minyatür güllerde öyle. Çörekotu çiçeklerini çok sevdim. Uzun süre çiçekli kalmıyor. Belki zinnialarla beraber ekmek lazım. Tohum yaptıklarında, aster ,zinnia olursa, o alan boş kalmaz. Papatyalar, guara çalısı,hosta, Vazgeçemediğim sardunyalar var birde. Aklıma gelmeyenler küsmesinler bana. Küpelileri de çok seviyorum. Karanfil hüsnü yusuf,şebboy, aslanağzı,akşam sefası, sabah sefası,ateş çiçeği,yer minesi, aynısafa, lilium. Ne çok çiçeğim varmış meğer. Siz hangilerinden ekeceksiniz merak ettim?

Tabi güzel taraflarının yanında,o zaman öncelikle sizi uyarmam lazım . Bu tür düzenlemeler yaptığınızda, sizin de bahçeniz çim (çimi kaldırmak gerekiyor , tekrar toprak getirtiyoruz). Bel rahatsızlığınız olmaması gerekiyor, sürekli, uğraşmanız gereken bir bölge olacak, eğilip kalkıp çiçekleri ekmek , yabani otları temizlemek vs. Bir yandan çimler kaldırdığınız alanda tekrar yayılmak istiyor, bahçe toprağı kullandığınız için ve gübre, sürekli yabani otlar çıkıyor. Çiçek ekmek için açtığınız alanlarda, düz bir zemin gibi , çimleri biçemeyeceğiniz için.Eğer çim biçme makinanız benzinli değilse, çim biçmek tam bir eziyet haline dönüşüyor.Bunlar olumsuz tarafları.

O çiçeklerin rengarenk görüntüsü, mis gibi kokusu,uçuşan kelebekler, işte o paha biçilemez)

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön