View Single Post
Eski 11-08-2015, 15:23   #30
sulukök
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2012
ilk Çiçeklerimiz Açtı

Aslında geziden döneli birkaç gün oldu, ama tabletin şarj adaptörünü İstanbul'da unutmuşum. Pili bitti. Resim çekip yayınlayabilmek için onu bekledim.

Ben gezideyken domatesler ufak bir badire atlattılar. Ara depoda su bitmiş. Sistem de depodaki besini tamamlayacağım diye besin eklemiş, asit eklemiş, ama su yok. EC yükselmiş, pH düşmüş. Neyse sağolsun ağabeyim aradı, telefonla uzaktan hallettik. Şimdi iyiler. Epey stres yapmışlar tomurcuklar çiçek açmak için epey beklediler ortalığın tekrar kararlı duruma gelmesini.

Bir haftada epeyce büyümüşler, hatta biraz gelişmişler artık ve hemen hepsinde 4 5 tomurcuk var ama, hala çok ince uzunlar, meyveyi nasıl taşıyacaklar bilmiyorum. Hava sıcaklığı hala 33 34 derece. Kökler de aynen hissediyor bu sıcaklığı. Sürekli stres. Neyse Ağustosun yarısı yaz, yarısı kış derler, haftaya serinlemeye başlar, kökler de rahatlar. Güneş de biraz yatar, içeri girmeye başlar, asıl gelişme ondan sonra hızlanır.

Demek ki İzmir'de minimum sera koşullarını (20 - 25 C derece sıcaklık ve güneş ışığı) sağlamadan aeroponik yapmaya kalkışmamak lazımmış. Belki kışın daha iyi olur. Belki kış için yeni fidanlar dikerim. Bir taraftan da çilek düşünüyorum, bakalım.

Bir kaç çiçek ve tomurcuk resmi ekleyeyim. Arı da dolaşıyor ortalıkta ama, bakalım ne zaman meyve bağlayacaklar.

Eklenen Resimler

sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön