View Single Post
Eski 11-08-2015, 12:44   #2373
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi a_fan_of_barca Mesajı Göster
Sn. Muda, kesinlikle haklısınız. Ben şimdi utandım yanlış bilgi verdiğim için Evet, bahsettiğim kelebeğin Türkiye'de bulunması çok zor. O yüzden, tırtıl ve kelebek aynı türe ait. Aslında, ben de farketmiştim, sadece aynı mevsimde, aynı türden kelebek ve tırtılın olabileceğini tahmin edemedim. Yani aynı mevsimde bir kelebek türünün çeşitli evrelerde olabileceğini düşünemedim ve tırtılı en çok benzeyen türün olduğunu düşündüm. Şimdi ne yapayım, mesajımı, verdiğim linki düzenleyeyim mi, yoksa öyle mi kalsın ?
Sn. a_fan_of_barca;
Çoğunluğumuz bu konularda uzman değiliz. Tırtılın ve kelebeğin görünümü dolayısı ile kırlangıçkuyruk olduğu belli oluyor. Siz de aynı şekilde düşünmüşsünüz. Ben daha önce tırtıl ve kelebek fotoğraflarını ve canlı halini Türkiye'de gördüğüm için tam olarak tespit edebildim. Benim gördüğüm ve fotoğrafını çektiğim normal kırlangıçkuyruk kelebeği ve tırtılı idi. Tırtıl sütleğen üzerinde bulunduğu için muhtemelen canlı renkleri ile zehirli olduğunu kendisini yemek isteyebilecek diğer canlılara ilan ediyor. Hepimizin mesajlarımızı silmemize gerek bulunmadığını düşünüyorum.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön