View Single Post
Eski 11-08-2015, 10:28   #11
Seabert74
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
evleri ayrılacak hemen bunların :)

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili seabert74, gözün aydın, devamı gelir.

Aslında gölgede durmuyor benimkiler. Bir kere toprağa tutundular mı hiç özel istekleri yok, acaba sizinkilerin köklerinde mi bir sorun var?

Bir de çeşitlerin ayrı saksıda bulunması gerekiyor. Yoksa bir çeşit baskın gelip, diğerlerine yer bırakmayarak büyümelerini engelliyor.

Ben ilk bana ulaştıklarında hepsini uzun saksıya bir arada dikmiştim.

Zamanla bu fotoğrafını eklediğim iri cins saksıyı öyle bir kapladı ki diğerleri boğulacak sandım.

Ayırdığında çok daha iyi geliştiklerini göreceksin.

Önce pamukluyu ayırmıştım diğerlerinden. Mart ayında da koyu renklileri ayırdım.

Mevsimlere göre renk değiştiriyorlar. Son halleri böyle.

Önce loveforlife sempervivumlar, biri yeni yavru vermeye başladı, cinsleri böyle küçük galiba.

Eklenti 570407

Diğerlerini ezip geçenler.

Eklenti 570405

Ezilmekten kurtulanlar.

Eklenti 570406

Eklenti 570408

Bu arada yeni adımı sevdim. Ençok anlaştığım sedumlar ve sempervivumlar. Ölenleri dert etme yavrular çok, haber vermen yeterli. Sevgiler...

İş yogunlugumdan ancak okuma fırsatım oldu mesajları.. Bu haftasonu ilk iş "evli evine, köylü köyüne"... Ayrılacak saksılar.. Sizin sempevivumların gelişimleri çok güzel olmuş, maşallah.. Benim diğerleri şimdiden 3 kök gitti.. Kışın büyüyüp serpilenler komple simsiyah olup çürüyor.. Haftasonu kök kontrolü yapıp topragı kurcalamayı planlıyorum.. Bakalım toprakta bişey mi var??

Siyah olanı daha evvel de soracaktım , onun o bordomsu siyahi rengine bayıldım.. Yeşilken yazın rengi mi değişiyor?? Bendeki hep yeşil (çürüyünce siyah oluyor bir tek

sevgiler

Seabert74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön