View Single Post
Eski 10-08-2015, 01:28   #2102
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hayat ve Doğa Mesajı Göster
Nail Abi bu maili okurda bizlerden aydınlatıcı cevaplarını esirgemezse çok memnun oluruz beraberce.He baktık Nail Abi (Lilium)mesajı görmedi özelinden yazar bu konu hakkında en doğru olan bilgiyi ediniriz. Hoşçakalın
Dikim konusunda bir çok mesajlarım var bundan dolayı aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum, Üstatlar Ya da fidan üreticileri 7x3.5 - 8x4 öneriyorlar efendim dış ülkeler bu sisteme geçti böyle yapıyorlar biz de niye yapmayalım diyorlar, buyursunlar yapsınlar, dış ülkelerde de ben 15 yaşında 7x3.5 - 8x4 bir bahçe göremedim, ama ben en azından şunu biliyorum biri kıçını açtı diye bende açmak zorunda değilim mantık var akıl var düşün ve uygula.

7x3.5 - 8x4 ilk yıllar 7-8 yıl karlıymış gibi görünse de sonrası hüsrandır. Örneğin: 7x3.5 veya 8x4 dikili 500 ağaçlık bir bahçeniz var 5-6 cı yıllar ağaç başı 5 kilo aldınız 1.250 kg fazla ürün demektir, bu çok bir rakam gibi gösteriliyor üreticileri cezbeden de bu gibi söylemler, 500 ağaçlık bir bahçede bu çok bir rakam değildir,
Daha ileri ki yıllarda sıklıktan dolayı ağaçlar güneş alamayacak meyva gözü oluşturamayacak ve mantari hastalıklardan verim düşüklüğü yaşanacak, bu tarafları kimse görmüyor,
Ha derseniz ki, ben budamayla gelişimi kontrol eder taç yapılarını kontrol ederim diyorsanız onuda çok yazdım bu videoda üçüncü çekimi izleyin

videodaki

Hala olur diyorsanız eh ne diyeyim buyrun yapın

Dikim konusunda Birde şöyle düşünelim.

Küçük bir Bahçeniz var boyu 12 eni 8 mt
Ve ben bahçeden iki ceviz ağacı söksem, (bunlar 10 yaşında capı 10 mt) ve size desem ki, bu ağaçları bahçenize dikin. Dikin ve hayal edin, bende merak ediyorum.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön