Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
Sevgili Seabert74, diğer sempervivumlar gibi pamuk prenses de yaz kış dışarda, üzerlerine kar yağdığı bile oluyor.
Gelişmesini şöyle açıklayabilirim, bana ilk geldikleri zaman böyleydiler, yaklaşık üç yıl olmuş. Hepsini uzun büyük bir saksıya dikmiştim. Pamuk prenses tekti.
Zamanla saksı dar gelince üç çeşidi ayrı saksılara aldım ve pek özen gösterdiğim söylenemez. Diğer iki çeşidi henüz açmaya niyetli değil ama bu pamuk prenses çok hamarat çıktı. Geçen sene de açtı bu sene de. Sürekli suluyorum demişsin, bence sularını biraz azalt.
Eklenti 565059
Eklenti 565060
Bir de bu mesajımda söz ettiğim yaşadığım yerden edindiğim sempervivum vardı. Onu da evin bahçesine indirmiştim, orada yavruladı yavruladı, hiç bakım, gübre, su yok. Yağmur suyuyla yetiniyor. Sanırım o da açacak.
Eklenti 565061
Eklenti 565062
Özen gösterme bak o zaman açar.
|
Sevgili Sdurul nihayet oldu

Şımartmayı kestim.. Enzim işine henüz girmedim ama, gübreli toprakta idiler kendileri.. Bir kaç günlük seyahat sonrası beni çiçekle karşıladı pamuk prenses

Gerçi sizdeki kadar büyük değil çiçeklerimiz henüz ama, bu bile yeter bana.. Bu arada diğer sempervivumlarım güneşten çok etkilendi.. Gölgeye aldım ama teker teker kaybediyorum..
Bir memnun edemedim şunları yahu... "Sedum Durul" ablacım bana bir akıl lütfen ??