Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı
Yetiştirmekten vazgeçmekten vazgeçtim
Eklenti 569958
Kavurucu yaz sıcaklarında yarı gölge ve bir horozun korumasında yaşıyor 
|
Çok güzel resim, yarışmaya katılsa, 1. olur herhalde
Geçen sene ben de küstüm otu almıştım. Küçük poşette fide halinde. Ama epey büyük fideydi. Alırken orta boy saksıya aktardı çiçekçi. Mevcut toprağı ile birlikte kalıp gibi çıkarıp yeni saksısına koydu, üzerine de orman toprağı ekledi. Eve geldiği günden kötüye gitti. Bir yandan yapraklar sarardı, diğer yandan büyümeye devam etti. Sonra unlu bit saldırısı olduğunu farkettim. Mücadele etsem de, diğer bir çok bitkilerde olduğu gibi, küstüm otunu da unlu bit saldırısından kurtaramadım. Sonra çiçekçideki tüm mimosa'ların unlu bitli olduğunu gördüm ve yeni bitki almak için bu seneyi bekledim. İki gün önce yeni bitkiler geldi ve yine unlu bitliydi

İnternetten okuduklarıma göre çoğu kişi küstüm otunda unlu bit sorunuyla karşılaşmış. Bir çok yabancı kaynaklardaki resimlerde bile en sağlıklı küstüm otlarında bile unlu bit vardı. Demek oluyor ki, ya küstüm otu unlu bit ile simbioz yardımlaşma içinde, ya da unlu bite karşı hiç dayanıklılığı yok. Gelecek sene artık tohumdan yetiştirmeyi deneyeceğim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira
Laleci, senin küstümler ne durumda?
|
Sn. hira, ben de tam aynı soruyu soracaktım

Evet sn. Laleci_03, mimosa'larının şimdiki durumu nasıl ? En son 2 aydan fazla süre önce paylaşım yapmışsınız