View Single Post
Eski 06-08-2015, 09:08   #211
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sûz-i-Dilârâ'cım, aslında gündüz uzunca bir mesaj yazmış, gönderemeden elektrik kesintisi nedeniyle tamamlayıp gönderememiştim.

Bitkilerinin sen yokken bozulmamalarına çok sevindim. Bakan komşunu tebrik etmek gerekir aslında. Ben bile buradan, ''bu kız gideli epey oldu, eyvah gitti yavrucuklar,'' diye tasalanmıştım. Neyse ki seninkiler, sen yokken güzelliklerine güzellik katmışlar. Maşallah

Bir sorum olacak, hoyalar gördüğüm kadarıyla açıkta ve yaprakları yemyeşil. Benimkiler tül arkasından bile tüm öğleden sonra güneşte oldukları için yaprak sararttılar. Bulundukları yere güneş ışığı gelmiyor mu?

Sağlıkla, huzurla keyfini sürmeni dilerim. Sevgiler...
Ablacım üzüldüm, uzun mesaj okumayı çok seviyorum, hele ki mesaj senden geliyor olunca bitkilerimizle birlikte bu sayfalarda anılar biriktiyoruz aslında küçük küçük konu dışı notlarla.

Bitkilerim sağlamlar ama sıcaklar perişan ediyor zavallıcıkları. Biz bile içeride buhar olup uçacakken onlar dışarda saksıların içinde sıcak tarafından köşeye sıkıştırılmış durumdalar

Soruna tam cevap verebileyim diye geç yazdım çünkü balkona düşen ışığı sana tam tarif edebilmem için gözlem yapmam ve saat tutmam gerekiyordu. Balkonun mumların da bulunduğu tarafı kuzeye bakıyor.

Güneş tam kuzey ve doğunun kesiştiği köşeden doğuyor ve doğuya ve tepeye doğru kayarken 3,5 saat civarı sabah güneşi alıyor. Burada sabah güneşi bile korkunç sıcak ama mumların hemen üzerinde balkon demiri var ve bu demir güneşin köklere gelmesini ve yakmasını engelliyor.

Bir de eğik akşam güneşimiz var aynı bölüme gelen. O kadar güzel ki ben bu ışığa hayran kaldım. Kızıl-sarı, yakmayan, bunaltmayan sadece ışığıyla aydınlatan. Kısacık belki yarım saatçik balkonuma uğrayıp binaların arkasında kayboluyor.

Not: Menekşelerim de aynı balkon demirinin altında ve aynı güneş ışığına maruzlar. Bu bölüme taşıdığımda zaten hasta olanlar kurudular, geri kalanı sıcaktan ilerlemeyi durdurdular ama yaşıyorlar.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön