View Single Post
Eski 02-08-2015, 23:10   #898
telato
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2014
Alıntı:
Maşallah.

Emek zamanı geçti şimdi yemek zamanı

Baştan beri bahçenizi takip eden biri olarak ananızın ak sütü gibi helâldir o sebzeler size diyorum.

Hatırlar mısınız birkaç sayfa önce, yoldan geçenlerin sizin çalışmalarınızı izlediklerini ve sorular sorduklarını söylemiştiniz. Bu kadar çalışmaya rağmen ürün alamazsam bu insanlar lâf ederler demiştiniz. Şimdi gördüğümüz üzere emek verilip de sonuç alınamaması imkânsız.

Aşık Veysel'in de dediği gibi: .... .... .... kara toprak

Eh ben de artık size bir fotoğraf gönderiyorum, bu size söz verdiğim biber turşusu, köye gittiğimizde biberler olmamıştı daha, gelene kadar çıksa bari diye dua ede ede gelirken küçük bir kavanozu dolduracak kadar toplayabildim. Gönderim zamanına kadar buzdolabında bekleyecek. Bu biberlerde hiç tarım ilacı kullanılmadı, içiniz rahat tüketebilirsiniz.
Sayın Sûz-i Dilârâ; Övgü dolu sözlerinize çok teşekkür ederim. İnsanın bu hoş yorgunluk sonrası topraktan gelen bu armağanlar karşısında sevinmemesi imkansız, ilk başta
endişelerim olmadı değil, ama beni utandırmadı bahçem. Aşık Veyselin Kara Toprak şiiride tam uymuş mesajınıza, çok severim toprak ve emek konusunu bu kadar
yalın ve güzel anlatan şiir azdır.
Turşumun fotoğrafını gördüm hasretle bekliyorum. Şaka bir yana ellerinize sağlık, eminim çok güzeldir.

Alıntı:
Telat abi bahçenin maşallağı var. Salatalıklar tam benim istediğim gibi onlar kartlaşmış deniyor burada ama ben çok seviyorum tatları daha güzel oluyor. Size Japon salatalığının tohumundan göndereceğim seneye yarış yaparız^^
Sayın Dongyul; Aslında hıyarlar istemeyerek ama birazda bilerek kartlaştı, Çünkü yiğenlerimin gelmesini bekledi, onlar dalından kopartarak yemesini
heves ediyorlar, tatları fena değidi çok çekirdeklenmemişler.

Alıntı:
Enisteniz Antepli olduguna gore, Haylan Kabagi icin yorede kullanilan tarifin aynisini uygulamis olmalilar (sorarsaniz cok sevinirim). Bir de tum tarifi yazabilir misiniz lutfen?
Sayın BirNefesToprak; Ben tariften tam emin değilim, eniştem yakında oturmuyor, bir dahaki gelişinde tarifi sizin için alacağıma emin olabilirsiniz

Alıntı:
MaşAllah gerçekten tertip düzeninize hayran kaldım. Biz de babamla bu sene köyde bahçemize ilk adımları attık. Yavaş yavaş sizlerden öğrendiklerimle güzel bahçemizi ortaya çıkaracağız inşAllah...
Sayın İbrahimes; İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bir doğa sever arkadaş tavsiyesi isterseniz, tertip ve düzenin gerçekten çok önemli olduğunu
bir plan dahilinde hareket edilmesi gerektiğini söyleyebilirim.
İnanırmısınız ben bahçemde kağıt kalemle dolaşıyorum

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön