Bu lanet asalak bitki hiç te kökte ve ya toprakta falan değil direk asıl bitkinin dalında yaprağında gövdesinde konuşlanıyor ve gelişiyormuş demek ki.
Çünki toprakta ne bir olşum ne bir ot olmadığı için hiç görememişim.
Ayrıca daha önce bu cins domates yetiştirmemiştim. Acaba cinsinden dolayı mı böyle iplikcikler diye düşünmeden edemedim. Ve tek saksıda görmüştüm meğer çeriler de de yerleşmiş, diğer Red R. lerde de...
Ykınında bulunan Çin karanfiline de atlamış.
Ama diğer domateslerde o kadar çok minik domates vardı ki; Canım yana yana hepsini imha ettim.
Mekanik savaşa güvenemedim ya diğerlerine, aşağıdaki domateslere ve ya bağa sıçrar diye korktum.
Hepsini kökledim poşete hapsedip şehir çöplüğüne gönderdim uzaklarda ve metan gazında yansınlar diyerek...
Kökleri ve topraklarını da saksılarıyla karantinaya aldım ama onları da yok edeceğim.
Çok üzüldüm nasıl da güzeldiler. Neyse şimdilik sebze adasındaki çeriler temiz görünüyorlar. Saksılar üç beş tane kaldı onca saksıdan..
Nasıl geldi, nereden geldi ki bu? Gerçi bu yıl çok çeşitli yanmış gübre kullandım. Büyükbaş gübresi de, çiçekçi gübresi, çeşitli topraklar falan filan..
Ne yapalım sorunsuzluzluk kısmette yokmuş. Bir iki sayfa önceye döndüm de öyle de sağlıklı görünüyorlardı ki...
Bütün mesele tanımadığım cins olmaları, ilk kez yetiştirmem sanırım.
Kendi farklılıklarımıdır acaba diye düşünmüşümdür..
Yakın gözlüğü olmayınca da zaten herşey yolunda görünüyordu

)....
İnşallah devam etmez..