View Single Post
Eski 01-08-2015, 17:39   #2317
feyzaelif
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-07-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orkidemtt Mesajı Göster
Topragini 4 gunde bir sularken yapraklara her gun fisfisla su veriyordum simdi bi anda bole oldular asiri yumusama oldu orkide besinide almiatim suya karistirip suluyordum
Orkidemtt bende yeni orkide bakıcısıyım fakat araştırmalarıma göre bazı yanlışlarınız var. Öncelikle orkideyi 7 günde 1 sulamanızı öneririm. Haftada 1 gün kendinize belirleyin ve her hafta ogün sulayın. Ayrıca sulamalarınızı mutlaka sabahları yapınki mantar oluşumu yaşanmasın. 4 günde 1 su vermeniz bence fazla gelmiş aşırı sulanmış gibi duruyor. Ayrıca orkide besinini her sulamada kullanmanızı önermem. Ayda 4 kere suluyorsunuz ve 1 kere sulamanıza besin katmanız daha dığru olacaktır. Bence su vermeyi 7 güne çıkarıp orkidenizin kemdine gelmesini bekleyin. Direk güneş ışığına bırakmaktanda kaçının. Güneş yapraklarını yakacaktır ışıklı ama güneş gelmeyen biyere koymanızı öneririm.Ayrıca yapraklarına su fısfısı yapmayın bir pamuğa su damlatıp yapraklarını silin daha sonrada kurulamanızı öneririm ıslak bırakmamakta fayda var. zaten yapraklarınızın üzerinde beyazlıklar gözüküyor. sulamayıda direk musluk suyuyla yapmayın. musluk suyu kullanacaksanız 2 gün dinlendirin kloru gitsin. içme suyuda kullanılabiliyor. Fakat hangisinin daha iyi olduğuna henüz bende karar verebilmiş değilim. Umarım orkideniz eski haline döner.

feyzaelif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön