Etkinlikte paylaştığım 'kısa barbunya', içerisinde üç, en fazla dört tek tane bulunuyor, rengi kırmızı, ancak tadı mükemmel. Burada çitfçiler genelde yemeklik olarak kendilerine kadar ekiyorlar. Nadiren pazara düşüp satılıyor, hastalığa diğer türlere göre daha dayanıksız olduklarını söylüyordu tanıdıklarım. Ben iki yıldır ekiyorum sorun olmadı.
Arka planda daha erken çıkan ve meyve vermeye başlayan taze fasulyeler görülüyor. Bunların da arasına sadece öne arkaya devrilmelerini engellemek için sıranın başına ortasına ve sonuna inşaat demirlerini diktim. Aradaki kargıları da iple birbirine ve bu demirlere bağladım. Hem devrilmeleri engellendi hem de sırığı kısa gelen dallar bu iplerde yolculuğuna devam etti.
Salatalıklar, oturak tip, karıkların derinliğini arttıramadığım için suya daha yakın ikamet ediyorlar.
Cosmos, phloxlar... Eve yakın yere ekmiştik, inşaat atıkları, milli toprak oldğundan fazla kaliteli toprak içermiyor. Komşulardaki phyloxlar çoktan çiçeklenmişken bizimkinin daha boyunu uzatmaya çalışmasının sebebi sanırım bu. Dibine 10-20-20 atayım dedim (bunu diyeli neredeyse iki hafta oldu) ama kaldı gitti. Yanında ise bir amcanın verdiği üç saksı minik acı biberler...