Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 01-08-2015, 11:04   #503
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Etkinlikte paylaştığım 'kısa barbunya', içerisinde üç, en fazla dört tek tane bulunuyor, rengi kırmızı, ancak tadı mükemmel. Burada çitfçiler genelde yemeklik olarak kendilerine kadar ekiyorlar. Nadiren pazara düşüp satılıyor, hastalığa diğer türlere göre daha dayanıksız olduklarını söylüyordu tanıdıklarım. Ben iki yıldır ekiyorum sorun olmadı.

Arka planda daha erken çıkan ve meyve vermeye başlayan taze fasulyeler görülüyor. Bunların da arasına sadece öne arkaya devrilmelerini engellemek için sıranın başına ortasına ve sonuna inşaat demirlerini diktim. Aradaki kargıları da iple birbirine ve bu demirlere bağladım. Hem devrilmeleri engellendi hem de sırığı kısa gelen dallar bu iplerde yolculuğuna devam etti.

Name:  kısa barbunya-taze fasulye-31.7.2015.jpg
Views: 1002
Size:  70.1 KB

Salatalıklar, oturak tip, karıkların derinliğini arttıramadığım için suya daha yakın ikamet ediyorlar.

Name:  salatalık 31.7.2015.jpg
Views: 761
Size:  58.0 KB

Name:  salatalık2- 31.7.2015.jpg
Views: 714
Size:  56.0 KB

Cosmos, phloxlar... Eve yakın yere ekmiştik, inşaat atıkları, milli toprak oldğundan fazla kaliteli toprak içermiyor. Komşulardaki phyloxlar çoktan çiçeklenmişken bizimkinin daha boyunu uzatmaya çalışmasının sebebi sanırım bu. Dibine 10-20-20 atayım dedim (bunu diyeli neredeyse iki hafta oldu) ama kaldı gitti. Yanında ise bir amcanın verdiği üç saksı minik acı biberler...

Eklenen Resimler

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön