Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda
Değer verdiğim bir çiçekte çıkmıştı. Elimde olmadığı için ben itina ile temizledim. Hiç kök sarılıcı bir şey bırakmadım. Ancak yeniden çıktı. Ben yeniden temizledim. O çıkmaya devam etti. Yanında başka bitki bulundurmamaya ve sürekli olarak temizlemeye devam ediyorum derseniz sıkıntı olmaz. Saksıda olduğu için domatesinizi rahat bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Mümkün olduğu kadar özellikle yabani otlarda çıkmış ise kökünden sökün. Kurusun yakın. Hemen tohumlarını çıkarıyor. Konukçusu olduğu bitkinin içinden yeniden çıkıyor. Ben bu durumda o bitkiden elimde az miktarda var ise ayrı yerde bulundurup başka bitkilere atlamaması için temizlemeye çalışıyorum. Kol ile sarıldığı yerde ise alttan filiz gelme durumu olabilirse bulunduğu yerin altından kesip imha ediyorum. Ökse otu gibi ne kadar temizlenirse temizlensin yeniden çıkıyor.
|
Sayın Muda ben de saksıyı ücra bir alana götürüp boşaltıp, dökülen topraktan sadece domatesi alarak diğerlerini yakmayı düşünüyorum. Toprak yanmayacağına göre onu da mazotla falan ıslatıp derine gömmeyi gibi..
Diğer saksılara geçmediyse çözebilirim sanıyorum.