Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 31-07-2015, 20:14   #499
sinbas
Ağaç Dostu

sinbas's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Bahçede dolaşmaya devam edelim;

Karpuzlar, toplam üç sırada yaklaşık 90 tane ocakta ekmiştim. Çoğu ocakta birden fazla tohum gelişti ve koparmaya her zaman olduğu gibi kıyamadığımız için kollar, yapraklardan toprak görünmez oldu. Büyük karpuz yarışmasına girmeyecez ya sonuçta. Geçenlerde ilk suyumuzu vermiştik. Su yataklarına yanmış tavuk gübresi atcaktım, unuttum. İkinci suyu bir hafta sonra vermeyi düşünüyorum, gübreyi de o zaman atarım artık.

Eklenti 569143

Çarliston karpuzlar...

Eklenti 569142

Etkinlikten gelen kırkağaç kavunlar.

Eklenti 569144

Karpuz üç sıra iken kavunlar tek sıra. Bilgiyi paylaşmak adına tekrarlıyayım; kavun gece-gündüz sıcaklık farkını pek sevmediği için yaylada yetiştirmek zor oluyor. Ayrıca salatalık-kabak gibi türdeşleri gibi mantara yatkın olduğu için fazla ekmedim. Bu olumsuzlukları azaltmak için de kavunların kimisinin altına kare şeklinde 50x50 cm. ebadında naylon sermiştim.

Eklenti 569145
Sayın @TCM Karpuzlarda külleme mi var yoksa ışıktan dolayı yapraklar beyaz mı görünüyor.
Kavunlarınızda çok sağlıklı geç olur ama güzel olur siz ekmeye devam edin yayla yerinde hastalık daha az olmalı siz bizim uğraştığımız hastalıkları bir görseniz bir kova dolusu kimyasal ilaçla geziyoruz bahçenin içinde.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön