Konu: Çim
View Single Post
Eski 31-07-2015, 12:35   #533
ozanemre
Ağaç Dostu

ozanemre's Avatar

Giriş Tarihi: 29-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Er-Ba Mesajı Göster
Çimleri kurta ve mantara karşı ilaçlayacağım Siperkor,Durspan 4 ve Pomarsol bu ilaçları iki senedir kullanıyorum,hep ayrı ayrı kullandım,
1- Hepsini karıştırarak kullanmamda bir sakınca varmı?
2- İlaç yapmadan önce veya sonra sulamamın hangisi daha iyi olur? Ben mantıken sonrayı düşünüp öylede yapıyordum.

Yapacağınız bilgilendirmeler için şimdiden teşekkür ederim.
İlaçlama işlemine mutlaka uzman bir kişi karar vermeli ve ehil biri uygulamalıdır. Bahçeniz yoğun olarak çocuk ve diğer canlıların oyun alanı ise ilaçlamadan kesinlikle sakınmanız önemlidir. Önceliğiniz çevre ve insan sağlı olmalıdır. Mutlaka patentli doğal ilaçlara yönelmenizi rica ederim.

Şayet elinizdeki ilaçları değerlendirmek zorunda kalırsanız bu dönem sadece Pomarsol kullanabilirsiniz. Daha önceki yıllarda aynı etken maddeli ilaç ile uygulama yaptırdıysanız muadil etken maddeli ilaçlara geçiş yapınız. İlaçları karıştırarak uygulama hususunda alana dokunan, gözlemleyen teknik bilgisi olan yetkili kişilere danışmanızı arzu ederim.

Akşam serinliğinde, rüzgarsız bir havada motorlu pülverizatör ile ilaçlama yaptırınız. İlacı çim yüzey alan ve yaprak alt yüzeylerine yedirecek düzeyde uygulama yaptırınız.
İlaçlama öncesi ve sonrasında çimler 3 gün içinde biçilmemiş olmalı.
İlaçlamadan 12 saat önce yoğun sulama yapınız.
İlaçlama sonrası şayet otomatik sulama sisteminiz var ise 30 sn sulama sistemini açık tutun. Daha sonra 36 saat alan sulanmayacak.

Begovil ise uygun kollardan budanarak istenen noktada tutulabilir.
Sonbahara bırakınız.

Esenlikler dilerim.

ozanemre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön