Sn.Milamber.
İş güç eve ancak geldim. Mesajınızı telefonun internetinden görmüştüm ama gereki mesajı yazamadım. Kusura bakmayın.
Şimdi gelelim ağaca; temel olarak oranlara bakarsak (sizin ağacınız çok düz olduğundan oranlara daha fazla uymak zorunda kalacaksınız.) Çapın 6 katı ağacın boyunu verecektir. Ağacıda çapının 3 katından sert budayarak ağacı oluşturmak temel atmanız gerekli. Çapın 3 katından kestikten sonra karşılıklı en az 2 sürgünü geliştirmelisiniz. Bu bölümde de süpürge tarzı yapacağınız ağacınızın dallarını oluşturacaksınız.
Sizin ağacınızın çapı 7 cm gibi ölçtüm. Buda size 7cmx6kat=42cm lik bir ağaca denk gelir. Ama sizinde ağacınızı 7cmx3kat=21cm civarında bir kesim yapmak durumunda olduğunuzu gösteriyor.
Tabii burada çok önemli bir şey daha var; ağacın üzerinde var olan sürgünler...
Ben resim üzerinden ölçtüm ve işaretlediğimiz sürgünlerin ağacın çapının 3 katının biraz altında olduğunu görüyorum. Bu durumda çok şanslı olduğunuzu söylemeliyim.
Eylül ayında bir cerrah titizliğiyle işaterlediğimiz sürgünlerden V şeklinde bir kesim yaparak ve o iki sürgünün gelişimine izin vererek ve destekleyerek ağacınızı Süpürge tarzında şekillendirmeye başlayabilirsiniz diye düşünüyorum.
|