bir üreden beri topraksız tarım kıriterlerine uygun su bulma ,hazırlama şartlandırma herneyse çalışmalarım kısaca göstermek istedim
ilk önce yaptığım piyasa araştırmalarında çeşme suyunu nasıl şartlandırım oldu
önce normal reçineden geçen suyun deyerleini araştırdım
şehir suyu 7,60 ph
iletkenliği 500 ms deyerinde
hadi ph düşürüz iletkenliği nsaıl yapıcağaz

normal su arıtma cihazlarında
Katyonik Reçine
Katyonik reçineler; içme suyu, kullanma suyu ve atıksu içinde bulunan kalsiyum (Ca) ve magnezyum (Mg) iyonlarının sodyum (Na) iyonları ile yer değiştirmesi prensibine göre çalışmaktadır.
Su yumuşatma sistemlerinde ham tuz veya tablet tuz kullanılarak rejenere (tazeleme) edilmektedir.
Demineralizayon sistemlerinde kullanılan katyonik reçineler yüksek kuvvetli asitler ile rejenere edilmektedir. Demineralizasyon sistemlerinde katyonik iyonlar (H+) iyonları ile yer değiştirmektedir.
Katyonik reçine değişim sıklığı, arıtım prosesine gelen suyun karakteristliğine bağlı olmakla birlikte ortalama 1-2 yıldır.
City Kimya tarafından satılan katyonik reçine 25 litrelik ambalajlarda satılmaktadır.
yerine sodyum iyonu bırakması ve iletkenliği deyiştirmeden suyu vermesi işimize gelmedi
daha sonra
:Mix-Bed Reçine
Su yumuşatma sistemlerinde kullanılan rejenerasyonu olmayan, kullan-at şeklinde kullanılan, osmoz sistemlerinden sonra kullanıldığında 0 microsiemens iltetkenliğinde saf su elde edilebilen reçine tipidir.
yukarda bahsi geçen reçinede karar kıldık
zira :Reverse Osmosis Saf Su Cihazları, Ters Osmos bu iş için biçilmiş kaftan fakat mebran sistemleri ve fiyatları beni düşündürüyor
Mix - Bed Sistemi
Discus Akvaryum ve PetShop - Aqua Line*Silikat Reinesi (Mixbed - 2 Shell Cup)
akvaryumcu arkadaşlar bu işi daha önce keşfetmiş

neyse zamanım daraldı daha sonra size daha ucuz yoldan iletkeliği nasıl aşağlara çekeriz kendi çalışmamı göstercem