Konu: Çim
View Single Post
Eski 28-07-2015, 09:54   #525
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Sayın casstiel, Forumumuza hoş geldiniz.

Önce buraya uğramanız gerekir ki üyelerimiz sizi tanısınlar.

Mesajınızın bir kısmını okuyamadım, fotoğrafınız da çok büyük, Forumdan yüklemeniz gerekir.

Önce Forum Kullanma Kılavuzuna bir göz gezdirin bütün bu sorunlar böylece giderilecektir.

Gördüğüm kadarı ile su otları ile sorun yaşıyorsunuz . Büyük bir belâdır, bahçeye milli toprak mı getirttiniz? Genellikle böyle gelir.
20 senedir bahçe ile uğraşıyorum bu otlarla tanışmam da 15 sene önce oldu, bir hata yapıp dere kenarından milli toprak getirtmiştim. Anlayacağınız 15 senedir mücadele ediyorum ama hala başaramadım.

Seneler önce bu otla tanıştığımda Foruma yazdığım mesaj burada.

Sizin yüklediğiniz fotoğrafda gördüm ki bitkinin ana köküne inememişsiniz, zaten çektikçe bölüm bölüm koparak gelir ama mini bir el küreği ile toprakla beraber çıkarttığınızda kılcal köklerin uçlarında da yumrular görürsünüz. İşte çoğalmaları bu yumrular ile hızlanmakta.

Ben değişik ilaçlar kullandım, başarılı olamadım. Burada bu otların daha ziyade çeltik ekilen tarlalarda olduğu söylenir. Hocamız Mine Pakkaner bana Inpull (Impull da olabilir) önermişti ama bu ilacı bulamadım.

Size önerim Sitemizdeki Peyzaj bölümündeki çim ve çimlerdeki sorunlar başlığını dikkatlice okumanız olacaktır.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön