Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ercan kızıl
Çok tecrübeli olmamakla beraber, 1 yıldan fazla araştırmam sonucunda 7*3,5 bir bahçe oluşturdum. Çok fikir ve bilgiden çıkardığım özet şudur; Uzun yıllar süren ve sabır gerektiren ağaç yetiştirme işini yaparken boşa zaman harcamamak (10*10 bahçe dikilip arada 1'er tane kuruduğunu düşünürseniz 2 fidan arası 20 mt olacaktır) ve yeteri kadar ilgi gösterdiğinizde doğru yönlendirdiğinizde 15 yaşa kadar uygun olacağı sonucuna vardım.
Bu arada fidanları sulama ve gübreleme anlamında ilgi gösterdiğim halde fazla boy atmadılar, bu ilk yazları. Tanıştığım bir ziraat müh. Üre at 46'lık dedi acaba ağustos başında doğru olur mu atsam? Tşkr.
|
bir acemi olarak görüşlerim: Toprak yapınızın uygun olduğunu ve fidan ekiminin düzgün yapıldığını varsayıyorum, bunlar sorunlu ise zaten çok da bir şey konuşmaya gerek yok. Bakımlarını ve sulamalarını düzgün yapmaya devam edin. Benim ilk seneden sonraki gözlemim ağaçların toplamına bakınca bir çan eğrisi grafiği oluştuğu yönünde.
şunun gibi:
http://www.updconsulting.com/wp-cont...graph-1-01.jpg
Yani çok az gelişen ve çok gelişenler eğrinin en kenarında, büyük çoğunluk ortada. Durum böyle ise doğru yoldasınız demektir. Sulama ve bakımlarına devam. 2 yılında büyük çoğunluk 1. yılında iyi gelişen kategorisinde olan ağaçlara yaklaşmış olacak.
Toprağınızın organik maddece zengin olmasına da ayrıca dikkat edin