Gittik ve döndük

şükür kavuşturana
Balkonumdan manzaralarla açılışı yapayım. Onbeş günlük yokluğumda çiçeklerimde aşırı bir bozulma olmamış çok şükür, komşum iyi bakmış sağolsun. Yalnız balkonu iki gün durup üçüncü gün temizlediğimi düşünürsek bu onbeş günlük zaman diliminde oldukça kirlenmişti.
Saksı tabaklarından taşan sular, kuruyan yapraklar ve çiçeklerin yerde oluşturduğu kirlilik, caddenin tozu derken bakınca başıma ağrılar girmesine sebep olan bir görüntüyle karşılaştım. Bakmazsan gerçekten dağ oluyormuş
Bugün sabahtan güneş balkonumdan gider gitmez aşırı sıcağa aldırmadan balkonu temizledim. Bitkilerimdeki kuru dalları, çiçekleri ayıkladım. Boşalması gereken saksılardaki toprakları alıp saksıları yıkadım. Bakmayın üç cümleyle anlattığıma canım çıktı bu sefer, o ne kirdi öyle
Şimdi kirli balkonumdan çektiğim bazı görüntüleri sizlerle paylaşayım. Lisianthuslar ve zambaklar tamamen açmışlar. Dört ayrı renkte sipariş ettiğim zambakların tamamı aynı renk çıktı.

Art niyet olmadığından eminim ama bu karışıklık beni çok üzdü.
Kırçıllı gloksinyam da ben gittikten sonra açanlardan, bu kadarına yetişebildim. Bir hastalık sebebiyle tomurcukları açmadan kararıyordu, bu ikisi açmayı başarmış. Birkaç yeni tomurcuk da geliyor inşallah onlar da açarlar.