View Single Post
Eski 27-07-2015, 22:45   #198
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Gittik ve döndük şükür kavuşturana

Balkonumdan manzaralarla açılışı yapayım. Onbeş günlük yokluğumda çiçeklerimde aşırı bir bozulma olmamış çok şükür, komşum iyi bakmış sağolsun. Yalnız balkonu iki gün durup üçüncü gün temizlediğimi düşünürsek bu onbeş günlük zaman diliminde oldukça kirlenmişti.
Saksı tabaklarından taşan sular, kuruyan yapraklar ve çiçeklerin yerde oluşturduğu kirlilik, caddenin tozu derken bakınca başıma ağrılar girmesine sebep olan bir görüntüyle karşılaştım. Bakmazsan gerçekten dağ oluyormuş

Bugün sabahtan güneş balkonumdan gider gitmez aşırı sıcağa aldırmadan balkonu temizledim. Bitkilerimdeki kuru dalları, çiçekleri ayıkladım. Boşalması gereken saksılardaki toprakları alıp saksıları yıkadım. Bakmayın üç cümleyle anlattığıma canım çıktı bu sefer, o ne kirdi öyle

Şimdi kirli balkonumdan çektiğim bazı görüntüleri sizlerle paylaşayım. Lisianthuslar ve zambaklar tamamen açmışlar. Dört ayrı renkte sipariş ettiğim zambakların tamamı aynı renk çıktı. Art niyet olmadığından eminim ama bu karışıklık beni çok üzdü.

Name:  IMG_1716.jpg
Views: 624
Size:  53.0 KB
Name:  IMG_1717.jpg
Views: 616
Size:  68.8 KB
Name:  IMG_1723.jpg
Views: 612
Size:  40.4 KB

Kırçıllı gloksinyam da ben gittikten sonra açanlardan, bu kadarına yetişebildim. Bir hastalık sebebiyle tomurcukları açmadan kararıyordu, bu ikisi açmayı başarmış. Birkaç yeni tomurcuk da geliyor inşallah onlar da açarlar.
Name:  IMG_1727.jpg
Views: 683
Size:  30.6 KB

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön