View Single Post
Eski 27-07-2015, 15:03   #176
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi taisenberg Mesajı Göster
Başkaları ile olan muhabbetinize karışamam ama direk beni muhattab aldığınızda konuşmalarınıza dikkat ederseniz sevinirim. Mesela çayınamı katar suyuna mı katar yoksa hayır mı olur şer mi olur o kısmı sizi aşar. Kaş yapacağım derken göz çıkarmayın.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi taisenberg
Hocam tek çözümü ddvp imiş böcek ilacı. Ayrıca üzerinde görmeseniz bile etrafındaki diğer çiçeklere de uygulamak gerekiyormu
ddvp gibi çok güçlü ve insanlara kalıcı hasarlar verebilen bir zehiri uluorta "tek çözüm" olarak lanse edip her yerde uygulanmasını tavsiye eden bir zihniyete çok meraklıysa çayına katsın esprisini hiç de dozu fazla kaçmış bir söylem değil bence. Böylelikle insanların kendilerini zehirlemesi azalmış olur belki.

Bu söylemin muhatabı ise siz değil, sizin söylemini naklettiğinizi bildirdiğiniz (kaynağı belirsiz) kişi her kimse odur.

Sizin buradaki rolünüz ise "tek çözüm" önerisini aynen iletmenizdir herhalde. Üstelik kendiniz kullanmadan önce araştırıp kullanacağınızı söylüyorsunuz sonradan. Hoş, anladığım kadarıyla araştırmayla kastınız kutunun üzerinde yazan maske tak vb. standart uyarılar. Kanserojen vb. olması konusunda bir çekinceniz olmadığı anlaşılıyor, bildiğimiz böcek zehiri olduğunu zikrediyorsunuz (yani çekinecek bir şey yok).

Bildiğimiz böcek zehirlerinin çoğunun aynı zamanda insan zehiri olduğu gerçeğini hafifletme, göz ardı etme gibi de bir tınısı var bu "bildiğimiz böcek zehiri" söyleminin (diğer canlılardan bahsetmiyorum bile).

Dahası, organofosfatların çoğunda olduğu gibi bu zehirin sistemik bir zehir olduğu, yani uygulandığında yaprakların ve meyvelerin dokusuna geçtiği, nekadar yıkanırsa yıkansın dokulara geçtiği için çıkmayacağı ve yiyenler tarafından olduğu gibi bünyelerine alınacağı durumu da var.

Hiç kusura bakmayın, bir ev kullanıcısına (ki ticari kullanıcı da olsa yaklaşımım değişmez), ddvp'yi halka açık bir forumda tek çözüm olarak lanse eden (başkasından nakil söylemi de olsa) kişilere kim olursa olsun aynı tepkiyi gösteririm.

DDVP ile ilgili birkaç not:

ddvp'nin, insanlarda en azından nerotoksik, kanserojen ve hücrelerde mutasyona sebep olan etkileri belirlenmiş durumda.

1. Chemical Watch Factsheet
2. Dichlorvos (DDVP) - a hazardous organophosphate
3. Pesticidesinfo.org - ddvp

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön